In perioada 1 – 4 septembrie, la Sibiu va avea loc a doua editie a festivalului Transilvania Gastronomica – Food Culture Festival, primul festival de cultura gastronomica pentru sudul Transilvaniei, organizat de Asociatia My Transylvania. Festivalul sustine si incurajeaza cresterea comunitatii celor care apreciaza si promoveaza cultura gastronomica autentica din sudul Transilvaniei, adica consuma produse locale.
Program:
PIATA CIBIN
Acces liber
4 zile tematice / 10:00 – 16:00 / 1 - 4 Sept.
Fructe & dulceata, branzeturi, legume, zacusca si muraturi
FESTIVAL @ REDAL EXPO 10 Lei / Adulti, copii <12 ani gratuit
2 zile / 13:00 - 19:00 / 3 si 4 Sept.
Scena de live cooking
Live cooking – retete vechi de 150 de ani reinterpretate
Lansare SIBIU CITY MENU si marca colectiva GUST LOCAL
Lansarea unui produs emblematic pentru Sibiu
Concurs Young European Chef Award
Concurs pentru public: Gustari - Ce mai buna zacusca
Noua bucatarie transilvaneana
Zona de degustari
Întalnire cu producatorii: degustari si vanzare de produse locale
REVINO - Salon de vinuri din Transilvania & Oltenia; băuturi locale
VERDE de Transilvania – coltul vegan & vegetarian
Dulciuri si patiserie artizanala
Pranz – retete din Sibiu City Menu oferite de restaurante
Miniexpozitie - industria de evenimente
Standuri info: Slow Food Sibiu, Asociatia Judeteana de Turism Sibiu
Evenimente culinare – participare in baza unei rezervari confirmate
Joi, 1 septembrie
Bistro Jules - ora 13:00: Brunch cu specialitati rurale din zona Sibiului [Rural County Brunch] - retete tipice din Marginimea Sibiului, Valea Hartibaciului si Podisul Tarnavelor
Syndicat Gourmet - ora 19:00: Cina Gourmet [Gourmet Dinner] - preparate bazate pe produse de sezon vinete, branza si rosii
Vineri, 2 septembrie
Bistro Jules - ora 19:00: Bucate boieresti din Romania [Manor Cuisine of Romania]: re'ete boieresti reinterpretate
Sambata, 3 septembrie
Restaurantele Hochmeister, La Pasaj si Bistro Jules: Cina in cetate [Dinner in the citadel]: meniuri inspirate de locatii deosebite si povestea celor care au locuit acolo din centrul cetatii Sibiu
Duminica, 4 septembrie
TBA / Gustul Transilvaniei [Taste of Transylvania]: specialitati ale diverselor comunitati etnice din Transilvania
SIBIU CITY MENU
10 restaurante participante – Retete vechi de 150 de ani, reinterpretate
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii