Secrete si trucuri pentru cei mai pufosi si gustosi cozonaci

Nicio masa traditionala de Craciun nu e completa fara un cozonac. E adevarat, cozonacii se prepara destul de greu si necesita destul de mult timp si atentie. Insa, gandeste-te numai la mirosul de cozonac proaspat scos din cuptor si iti vei da seama ca intreaga munca merita si ca sarbatorile de iarna nu sunt la fel fara o felie de cozonac si un pahar de lapte cald.   

Secrete si trucuri pentru cei mai pufosi si gustosi cozonaci

Iti venim si noi in ajutor cu cateva trucuri si secrete pentru a obtine cei mai buni, pufosi si gustosi cozonaci:

- Inainte de a te apuca de pregatirea cozonacilor, asigura-te ca in bucatarie este destul de cald si ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei.

- Daca faci cozonaci cu nuca, tine minte ca nuca oparita se umfla si isi pierde gustul amar.

- Daca tot suntem la acest capitol, e bine ca drojdia sa nu fie oparita, ci dizolvata in lichide calde, nu fierbinti.

- De asemenea, drojdia folosita trebuie sa fie proaspata, iar faina de foarte buna calitate.

- Pentru a fi mai fraged, in aluat se poate adauga o lingura de untura.

- Cand aluatul se desprinde singur de pe mainile tale, abia atunci inseamna ca acesta a fost framantat destul de mult.

- Cozonacii se baga la cuptor abia cand temperatura din acesta a atins cca. 180°C. Abia dupa ce au crescut si incep sa se rumeneasca, se da focul mai incet.

- In niciun caz nu se deschide usa de la cuptor in primele 20 de minute de coacere. De fapt, este de preferat ca usa cuptorului sa se deschida abia la sfarsit, cand acestia s-au copt.
- De asemenea, cozonacii se vor coace foarte frumos daca sub tavi se pune un vas cu apa.
- Dupa ce au fost scosi scos din cuptor, cozonacii se lasa la racit in tava, la caldura, feriti de curent. Unele gospodine prefera sa-i inveleasca in prosoape, pentru a incetini racirea si, in acelasi timp, pentru a-i feri de frig.

Descopera 20 de retete dupa care sa prepari cei mai buni cozonaci si reteta video de pe Culinar Show:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise