Se apropie sărbătorile de iarnă, prilej numai bun de a pregăti un produs tradițional românesc, extrem de apreciat, realizat din ingrediente proaspete și de calitate. Fiecare membru al familiei sau prieten care îți va trece pragul casei va aprecia gustul unic și aroma îmbietoare ale carnaților de casă, mai ales dacă sunt trecuți și printr-un proces de afumare cu lemn natural, de fag.
Rețeta de carnați de casă tradiționali
Deși internetul abundă în rețete de cârnați, trebuie să ai mereu în minte că cea mai bună opțiune este să mergi pe varianta clasică, care se prepară rapid și care folosește doar ingrediente proaspete.
Ingrediente pentru compoziția carnaților de casă:
- 5 kg carne de porc proaspătă (fleică/pulpă)
- 3-4 plicuri de condimente și mirodenii (în comerț există special pentru carnați; dacă nu se poate folosi doar sare și piper, plus boia);
- 700 ml apă
- 1 ½ cățel de usturoi
- intestine de porc sau oaie
Timp de preparare: aproximativ 2 ore
Ce ustensile folosești pentru a prepara carnați tradiționali de casă
Pentru a pregăti cârnații de casă, ai nevoie, în principal, de un singur dispozitiv: mașina de făcut cârnați. Manual sau electric, un astfel de dispozitiv îți permite să prepari cârnații într-un timp foarte scurt. Cu un design tot mai modern și cu performanțe tot mai ridicate, o mașină de făcut cârnați electrică este ideală în situațiile când ai de preparat o cantitate mai mare de alimente. Pe lângă acest dispozitiv, o mașină de tocat carne și un mixer sunt, de asemenea, ustensile folositoare pentru tăierea și amestecarea uniformă a ingredientelor.
Mod de preparare a carnaților de porc de casă:
Atunci când faci carnați de casă din porc, ai la dispoziție diverse moduri de ai prepara: la cuptor, la grătar sau în tigaie. Fiecare mod de preparare termică are savoarea sa, motiv pentru care este indicat să încerci toate variantele.
În ceea ce privește păstrarea lor, în cazul în care musafirii nu-i vor consuma pe toți la mesele de sărbători, îi poți depozita într-un loc răcoros, de preferat în congelator. Pentru a nu pătrunde mirosul specific, dar și pentru a economisi spațiu, este recomandat să îi videzi.
Delicatețea cârnaților de casă tradiționali stă în detalii
Pentru a face o rețetă care să surprindă musafirii și invitații, neapărat trebuie să fii atent la detalii, respectiv la condimente și modalitatea practică de preparare. Trebuie să știi că mulți oameni consumă cârnați picanți, astfel că, pe lângă ingredientele clasice, poți insera și puțin ardei iute. În orice caz, ingredientele de calitate vor contribui la pregătirea celor mai bune preparate tradiționale. De asemenea, pentru a nu deveni foarte tari în urma preparării, este recomandat să pui în amestec, carne slabă și grasă, în proporții variabile.
În acest fel, rețeta ta de carnați de casă va fi una extraordinară, pe care o vei putea trece și generațiilor viitoare. Ingredientele alese cu grijă și tehnicile de gătit tot mai avansate constituie mixul perfect pentru a obține cele mai bune preparate, chiar dacă ele rămân, la origine, preparate tradiționale. Dacă crezi că te ajută, poți apela cu succes chiar și la caietul cu rețete al bunicii sau mamei, daca vrei sa faci o surpriză membrilor familiei.
Nu în ultimul rând, fiind vorba de mese festive, contează foarte mult și modul de prezentare al preparatului. Așezate pe tocătoare sau pe platouri de lemn, gustul delicios și mirosul îmbietor al carnaților va reprezenta cheia pentru captarea atenției tuturor iubitorilor de bucate tradiționale și nu numai! Fie ca îi consumați cu muștar, fie că îi asezonați cu o garnitură, acest preparat va fi unul delicios, iar aprecierile musafirilor vor fi nelipsite.
Sursa foto: Pixabay.com
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii