La placinta dobrogeana inainte!

Dobrogea are multe feluri de mâncare gustoase, motive de mândrie pentru locuitorii acestei regiuni, şi parcă nicăieri în lume nu e plăcinta cu brânză mai bună ca aici.

La placinta dobrogeana inainte!

Dulce, sărată, simplă sau în diverse combinaţii, este celebră în toată ţara şi bună în orice moment al anului. Tradiţia spune că cel mai bine e să o mănânci de Anul Nou, cu o monedă ascunsă undeva în compoziţie. (cel care va găsi moneda, va avea noroc tot anul) Miresele dobrogene ştiu şi ele foarte bine reţeta, pentru că după nuntă trebuie să demonstreze invitaţilor că ştiu să întindă cea mai subţire foaie de plăcintă.

Aşa că e timpul să ne punem pe treabă şi să ne apucăm de cea mai bună plăcintă dobrogeană din lume:

Ingrediente:

1 kg brânză de vaci

10 ouă

500 gr iaurt

500 gr făină

1 cană de apă

2 linguri ulei

Sare

Mod de preparare:

Prima oară se fac foile de plăcintă din următorul amestec: făină, apă, ulei, oţet şi sare. Se frământă bine aluatul, se elimină surplusul de făină şi se mai amestecă un pic. Trebuie să fie moale, dar nu foarte moale. Se lasă aluatul deoparte aproximativ o oră, se împarte în 5 bucăţi şi se întind foi subţiri cu sucitorul.

Umplutura se pregăteşte astfel: se bat 5 ouă şi se amestecă cu brânza (cu o furculiţă). Se mai adaugă sare, după gust.

Fiecare foaie se unge cu ulei şi pe jumătate din fiecare se pune umplutură din loc în loc. Se acoperă cu cealaltă jumătate şi se strânge cu mâna, încreţind foaia.

Într-o tavă unsă cu ulei se pun foile umplute una lângă alta şi se dau la cuptor la foc mediu timp de 5 - 10 minute. Între timp iaurtul se amestecă cu 5 ouă bătute, iar când foile sunt rumenite, se toarnă amestecul peste plăcintă. Se mai dă la cuptor 20 - 25 de minute şi e gata.

Poftă bună!

Pentru reţetă ne-am aruncat privirea şi aici.

Sursă imagine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise