Chiar daca trec drept o mancare romaneasca traditionala, sarmalele au fost inventate de turci si au ajuns un preparat popular in mai multe tari care au fost cucerite in timpul expansiunii Imperiului Otoman, mai ales in Balcani, Europa de Est si Asia Centrala. De aceea exista si atat de multe metode de preparare a acestora, cu ingrediente cat se poate de diverse. Avand in vedere ca sarmalele sunt, de obicei, o mancare grea, in Romania ele se prepara mai ales in timpul sezonului rece si se servesc de sarbatori sau la ocazii speciale. In cele ce urmeaza, am intocmit o lista cu 15 retete pentru prepararea unor sarmalute mai speciale, in cazul in care v-ati plictisit sa pregatiti an de an acelasi fel clasic de sarmale:
1. Sarmale de curcan si varza murata in cuib
2. Sarmale de post cu orez si ciuperci
5. Sarmale cu ciolan de porc invelite in bacon
6. Sarmalute de post cu ciuperci si stafide
8. Sarmale cu varza dulce si afumatura
10. Sarmale in foi de varza murata
11. Sarmale in foi de vita de vie
13. Sarmale in foi de varza in stil grecesc
14. Sarmalute in foi de vita sau stevie, in stil cipriot
15. Galuste cu pasat (sarmale cu pasat)
Sursa foto: bucataras.ro
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii