Pana pe 14 august ne aflam in Postul Adormirii Maicii Domnului. Fiind vara, este un post destul de usor de dus, pentru ca in aceasta perioada fructele si legumele se gasesc din abundenta in toate pietele. Dar, la un moment dat, tot veti simti nevoie si de ceva dulce, de o felie prajitura. Ei bine, ce ziceti de o reteta simpla si excelenta de prajitura de post cu dulceata si nuca, din Timisoara?
Intr-o ora ar trebui sa aveti prajitura pe masa. Iata ingredientele de care aveti nevoie:
- 1 cana zahar
- 4 cani faina alba
- 4 linguri de dulceata (de visine preferabil)
- 2 linguri cacao
- 1/2 cana ulei
- 1 pahar mare de nuca (sau cocos)
- vanilie
- coaja de lamaie
- 1 pachet amoniac stins cu otet sau cu lamaie
- 1 praf de sare
- zahar vanilat
Apa se pune la incalzit cu zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul. Se raceste si se adauga faina, cacao, amestecandu-se usor.
Se adauga dulceata, uleiul, mirodeniile si bicarbonatul de amoniu deja stins cu otet sau lamaie. Dupa ce se amesteca bine se adauga si nuca maruntita.
Apoi, se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia, dupa care se baga in cuptorul incins. Se coace la foc potrivit.
La sfarsit, dupa ce prajitura s-a racit, se pudreaza cu zahar si se feliaza.
Sursa foto: euforia.tv
Sursa articol: agerpres.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii