Cum sa faci prajitura de post cu nuca si dulceata

Pana pe 14 august ne aflam in Postul Adormirii Maicii Domnului. Fiind vara, este un post destul de usor de dus, pentru ca in aceasta perioada fructele si legumele se gasesc din abundenta in toate pietele. Dar, la un moment dat, tot veti simti nevoie si de ceva dulce, de o felie prajitura.   Ei bine, ce ziceti de o reteta simpla si excelenta de prajitura de post cu dulceata si nuca, din Timisoara?  

Cum sa faci prajitura de post cu nuca si dulceata

Intr-o ora ar trebui sa aveti prajitura pe masa. Iata ingredientele de care aveti nevoie:

- 2 cani de apa

- 1 cana zahar

- 4 cani faina alba

- 4 linguri de dulceata (de visine preferabil)

- 2 linguri cacao

- 1/2 cana ulei

- 1 pahar mare de nuca (sau cocos)

- vanilie

- coaja de lamaie

- 1 pachet amoniac stins cu otet sau cu lamaie

- 1 praf de sare

- zahar vanilat

Mod de preparare:

Apa se pune la incalzit cu zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul. Se raceste si se adauga faina, cacao, amestecandu-se usor.

Se adauga dulceata, uleiul, mirodeniile si bicarbonatul de amoniu deja stins cu otet sau lamaie. Dupa ce se amesteca bine se adauga si nuca maruntita.

Apoi, se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia, dupa care se baga in cuptorul incins. Se coace la foc potrivit.

La sfarsit, dupa ce prajitura s-a racit, se pudreaza cu zahar si se feliaza.

Descopera si alte retete de prajituri de post

Sursa foto: euforia.tv

Sursa articol: agerpres.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise