Daca va numarati printre cei care prefera rosiile romanesti si nu pe cele de import, este important sa stiti macar cateva dintre cele mai bune soiuri autohtone si cum sa le recunoasteti. Iata care sunt cele mai bune soiuri de rosii romanesti:
Miezul este carnos, dulce parfumat si cu o cantitate normala de seminte in cele 4-5 loje. Intr-un kilogram intra intre 6-8 astfel de rosii.
Puszta Kolozs
Este un soi de rosii romanesti originar din zona Turdei. Fructul este mare, intr-un kilogram intrand cam doua rosii.
Fructul este de culoare rosie, putin turtit si cu un gust fin. De asemenea, este o rosie carnoasa si cu miezul suculent. Acest tip este foarte bun in salate, mancaruri sau sucuri.
Este un soi perfect pentru bulion, miezul fiind dens, nu foarte zemos si cu seminte putine.
Pontica/Dacia
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii