Sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei pe 1 decembrie este o ocazie buna de a ne aminti cat de romani suntem. Si, cum stim cu totii vorba din popor care spune ca "esti ceea ce mananci", iti propunem sa faci un test si sa vezi cu cate dintre obiceiurile culinare de mai jos te identifici. De asemenea, daca mai ai sugestii de obiceiuri culinare tipice romanilor, le asteptam in comentarii:
1. Mananci la fiecare masa paine.
2. Iubesti covrigii, indiferent daca sunt cu sare, mac sau susan.
3. Porcul este rege: nimic nu se compara cu carnea de porc si preparatele din carne de porc, mai ales daca sunt facute la tara.
4. Chiar daca esti sau nu esti credincios, stii ca mancarea se imparte in doua categorii: "de post" si "de frupt".
5. Ai tot timpul in frigider iaurt sau smantana, pe care le mananci cu ciorbe, ardei umpluti, papanasi sau pe paine.
6. Craciunul nu e Craciun fara sarmale si cozonac.
7. Indiferent cat de mica e bucataria ta, vei gasi loc pentru cateva borcane cu zacusca si muraturi (chiar daca trebuie sa spargi un perete pentru a improviza o camara).
9. E obligatoriu ca desertul de dupa gratarul de vara sa fie pepene rosu.
10. Gustul copilariei il reprezinta gustul pufuletilor si al eugeniilor.
Sursa foto: vividscreen.info
Sursa articol: matadornetwork.com
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii