10 semne ca ai invatat sa mananci in Romania

Sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei pe 1 decembrie este o ocazie buna de a ne aminti cat de romani suntem.  Si, cum stim cu totii vorba din popor care spune ca "esti ceea ce mananci", iti propunem sa faci un test si sa vezi cu cate dintre obiceiurile culinare de mai jos te identifici.  De asemenea, daca mai ai sugestii de obiceiuri culinare tipice romanilor, le asteptam in comentarii: 

10 semne ca ai invatat sa mananci in Romania

1. Mananci la fiecare masa paine.

2. Iubesti covrigii, indiferent daca sunt cu sare, mac sau susan.

3. Porcul este rege: nimic nu se compara cu carnea de porc si preparatele din carne de porc, mai ales daca sunt facute la tara.

4. Chiar daca esti sau nu esti credincios, stii ca mancarea se imparte in doua categorii: "de post" si "de frupt".

5. Ai tot timpul in frigider iaurt sau smantana, pe care le mananci cu ciorbe, ardei umpluti, papanasi sau pe paine.

6. Craciunul nu e Craciun fara sarmale si cozonac.

7. Indiferent cat de mica e bucataria ta, vei gasi loc pentru cateva borcane cu zacusca si muraturi (chiar daca trebuie sa spargi un perete pentru a improviza o camara).

8. Nu trece vara fara sa faci un gratar cu prietenii, iar micii sunt nelipsiti.

9. E obligatoriu ca desertul de dupa gratarul de vara sa fie pepene rosu.

10. Gustul copilariei il reprezinta gustul pufuletilor si al eugeniilor.

Sursa foto: vividscreen.info

Sursa articol: matadornetwork.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise