La jumătatea secolului al XIX-lea, Anna, a 7-a Ducesă de Bedford şi-a dat seama că nu trebuie să mai rabde de foame până la cină (care avea loc pe la ora 20:00) şi că poate servi în budoarul ei, pe la ora 5, un sandviş sau un biscuite şi un ceai. Ca să nu se plictisească, a început să îşi cheme prietenii la acest mic ritual şi lucrurile au luat amploare. Din ce în ce mai multe doamne pasionate de viaţa socială a burgheziei au început să organizeze astfel de întâlniri şi în scurt timp consumul de ceai din Marea Britanie a crescut vertiginos.
Din păcate în prezent acest ritual nu se mai păstrează, în mare parte din cauza schimbării programului englezilor (care mai şi lucrează...). Desigur, majoritatea hotelurilor de lux încă organizează mici petreceri pentru turişti, care să amintească de atmosfera Londrei din secolul al XIX-lea, dar englezul de rând nu mai are timp să bea ceai la ora 5.
Totuşi, ceaiul bun şi o mică gustare luată împreună cu prietenii nu trebuie să fie condiţionate de o oră sau o ţară, aşa că dacă vrei să organizezi o mică întâlnire după modelul englezilor, iată o reţetă pentru nişte biscuiţi delicioşi:
-450gr făină
-30gr frunze de ceai Earl Grey, mărunţite bine
-2gr sare
-250gr unt
-120gr zahăr
1.Se amesteca făina, frunzele de ceai şi sarea într-un vas mic şi se pun deoparte.
2.În alt vas se pun untul, zahărul şi sucul de portocale şi se bat cu mixerul aproximativ 3 minute până devin pufoase. După, se adaugă amestecul din făina, ceai şi sare.
3.Din aluatul rezultat se formează mici „buturugi” groase, care se pun la congelator timp de o oră.
4.Se scot „buturugile” de la congelator, se taie felii şi se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
5.Se dau la cuptor 13-15 minute până se rumenesc.
Enjoy your english tea!
Comentarii