Eleganţa ceaiului de la ora 5

Ai avea senzaţia că englezii îşi beau ceaiul de la ora 5 de când lumea şi pământul, dar obiceiul este destul de recent. 

Eleganţa ceaiului de la ora 5

La jumătatea secolului al XIX-lea, Anna, a 7-a Ducesă de Bedford şi-a dat seama că nu trebuie să mai rabde de foame până la cină (care avea loc pe la ora 20:00) şi că poate servi în budoarul ei, pe la ora 5, un sandviş sau un biscuite şi un ceai. Ca să nu se plictisească, a început să îşi cheme prietenii la acest mic ritual şi lucrurile au luat amploare. Din ce în ce mai multe doamne pasionate de viaţa socială a burgheziei au început să organizeze astfel de întâlniri şi în scurt timp consumul de ceai din Marea Britanie a crescut vertiginos.

 

Din păcate în prezent acest ritual nu se mai păstrează, în mare parte din cauza schimbării programului englezilor (care mai şi lucrează...). Desigur, majoritatea hotelurilor de lux încă organizează mici petreceri pentru turişti, care să amintească de atmosfera Londrei din secolul al XIX-lea, dar englezul de rând nu mai are timp să bea ceai la ora 5.

 

Totuşi, ceaiul bun şi o mică gustare luată împreună cu prietenii nu trebuie să fie condiţionate de o oră sau o ţară, aşa că dacă vrei să organizezi o mică întâlnire după modelul englezilor, iată o reţetă pentru nişte biscuiţi delicioşi:

 

Ingrediente:

-450gr făină
-30gr frunze de ceai Earl Grey, mărunţite bine
-2gr sare
-250gr unt
-120gr zahăr
-20ml suc de portocale

 

Mod de preparare:

1.Se amesteca făina, frunzele de ceai şi sarea într-un vas mic şi se pun deoparte.
2.În alt vas se pun untul, zahărul şi sucul de portocale şi se bat cu mixerul aproximativ 3 minute până devin pufoase. După, se adaugă amestecul din făina, ceai şi sare.
3.Din aluatul rezultat se formează mici „buturugi” groase, care se pun la congelator timp de o oră.
4.Se scot „buturugile” de la congelator, se taie felii şi se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
5.Se dau la cuptor 13-15 minute până se rumenesc.
 
Enjoy your english tea!
 
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise