Ingrediente: (pentru 6 - 7 persoane)
-900gr carne de vită tocată
-1 kg cartofi tăiaţi cubuleţe
-3 cepe tăiate mărunt
-2 roşii tăiate mărunt
-300ml supă de pui
-2 căţei de usturoi
-330 ml de bere
-1 gălbenuş de ou
-O lingură ulei de măsline
-O lingură bulion de roşii
-80gr sos Worcestershire
-50gr unt
-30gr parmesan ras
-Cimbru
-Sare, piper
Metodă de preparere:
1.Într-o tigaie se încălzeşte o lingură de ulei de măsline. Carnea tocată se condimentează cu sare şi piper şi se prăjeşte până se rumeneşte bine. După, se pune la scurs pe un şerveţel absorbant.
2.Într-o altă tigaie se călesc în ulei de măsline ceapa, usturoiul cu un pic de cimbru timp de 8 minute. Se adaugă carnea tocată, roşiile şi bulionul şi se lasă pe foc 4-5 minute amestecând continuu.
3.Se toarnă peste compoziţie berea şi sosul Worcestershire şi se fierbe până când lichidul se reduce la jumătate. Apoi se adaugă şi supa de pui.
4.Se fierbe astfel timp de 20 - 25 de minute până când amestecul se îngroaşă.
5.Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade.
6.Între timp se fierb cartofii în apă cu sare; se pasează şi se amestecă cu untul, parmesanul şi un gălbenuş de ou.
7.Amestecul de carnea se aşează într-o formă de plăcintă, iar deasupra se pun cartofii. Presăraţi un pic de parmesan ras şi daţi la cuptor cam 30 de minute.
Poftă bună!
Comentarii