Supa crema de morcovi in stil indian

Aceasta supa cu arome exotice are un gust deosebit si o textura foarte catifelata. Se pregateste usor si rapid, iar gustul te duce cu gandul la insorita Indie.

Supa crema de morcovi in stil indian

Ingrediente pentru doua portii:

  • 3 morcovi potriviti ca marime
  • cate o bucata mica de pastarnac si telina
  • 1 lingura de ulei
  • o jumatate lingurita de pudra de curry
  • o jumatate lingurita de ghimbir proaspat ras sau pudra
  • o jumatate lingurita pasta de curry rosu la borcan
  • o ceapa mica
  • limeta (lamaie verde) - putina coaja rasa si 1 lingurita de suc
  • sare, piper
Pentru crutoane: 4 bucati de lipii si putin ulei

Mod de preparare:

Fierbeti morcovii taiati rondele, cele doua bucati de pastarnac si telina, 1 jumatate de ceapa in 1,5 litri de apa. Astfel veti obtine o zeama de legume ca baza pentru supa si veti folosi morcovii fierti pentru supa de morcovi.

Dupa ce s-au fiert legumele, strecurati-le, pastrati zeama obtinuta si morcovii. Incingeti uleiul intr-o oala medie. Adaugati cealalta jumatate de ceapa, tocata marunt, dupa ce devine transparenta (aprox. 1 minut), adaugati pudra de curry, putina coaja de lamaie verde rasa, ghimbirul (pudra sau proaspat ras) si pasta de curry, sare, piper. Mai lasati 1 minut sa se caleasca, amestecand din cand in cand. Adaugati rondele de morcovi, amestecati putin si apoi puneti zeama de legume (puteti sa mai pastrati putin din ea pentru a adauga la piureul obtinut ulterior in cazul in care este prea gros).

Mai lasati sa fiarba 10-15 minute tot amestecul, apoi mixati amestecul in blender sau robot, pana ce obtineti o crema cu textura catifelata. Mai puneti putin pe foc, adaugati 1 lingurita de zeama de lamaie verde si zeama de legume daca este prea gros piureul obtinut.

Pentru crutoane: Taiati lipiile pe jumatate, apoi taiati in fasii de 1 cm grosime. Se ung cu ulei si se pun la cuptor pana se rumenesc sau se calesc in tigaie. Trebuie sa se rumeasca putin si sa devina crocante.

Se poate servi cu iaurt. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise