Aceasta supa cu arome exotice are un gust deosebit si o textura foarte catifelata. Se pregateste usor si rapid, iar gustul te duce cu gandul la insorita Indie.
Ingrediente pentru doua portii:
Mod de preparare:
Fierbeti morcovii taiati rondele, cele doua bucati de pastarnac si telina, 1 jumatate de ceapa in 1,5 litri de apa. Astfel veti obtine o zeama de legume ca baza pentru supa si veti folosi morcovii fierti pentru supa de morcovi.
Dupa ce s-au fiert legumele, strecurati-le, pastrati zeama obtinuta si morcovii. Incingeti uleiul intr-o oala medie. Adaugati cealalta jumatate de ceapa, tocata marunt, dupa ce devine transparenta (aprox. 1 minut), adaugati pudra de curry, putina coaja de lamaie verde rasa, ghimbirul (pudra sau proaspat ras) si pasta de curry, sare, piper. Mai lasati 1 minut sa se caleasca, amestecand din cand in cand. Adaugati rondele de morcovi, amestecati putin si apoi puneti zeama de legume (puteti sa mai pastrati putin din ea pentru a adauga la piureul obtinut ulterior in cazul in care este prea gros).
Mai lasati sa fiarba 10-15 minute tot amestecul, apoi mixati amestecul in blender sau robot, pana ce obtineti o crema cu textura catifelata. Mai puneti putin pe foc, adaugati 1 lingurita de zeama de lamaie verde si zeama de legume daca este prea gros piureul obtinut.
Pentru crutoane: Taiati lipiile pe jumatate, apoi taiati in fasii de 1 cm grosime. Se ung cu ulei si se pun la cuptor pana se rumenesc sau se calesc in tigaie. Trebuie sa se rumeasca putin si sa devina crocante.
Se poate servi cu iaurt. Pofta buna!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii