Delicii din Indonezia - Creveti cu muguri de bambus in crema de nuca de cocos

In Indonezia aproape cu orice ocazie are loc o masa festiva, asa numitul „Selamatan”, unde se ureaza reciproc sanatate si noroc. Ocaziile sunt numeroase: de la un vis bun, pana la un nou loc de munca, pana la botez sau zi de nastere. Bucataria indoneziana este puternic influentata de cea din India si China. Cea mai iubita carne este cea de pui, mai ales gatita ca Saté – cel mai iubit preparat cu sosuri pe baza de alune si chili.

Delicii din Indonezia - Creveti cu muguri de bambus in crema de nuca de cocos

In toate tarile asiatice orezul este un aliment de baza important, de asemenea si in Indonezia. Orezul a venit acum 2.000 de ani in Indonezia. Exista nenumarate tipuri de orez, care se diferentiaza atat prin tipul bobului cat si prin gust. O prima impartire are fi: orez cu bob lung si orez cu bob rotund. Orezul cu bob rotund se foloseste la Sushi si la Risotto.

Un sortiment special este orezul Sushi, un orez cu bob rotund din Japonia care se lipeste foarte bine. La sortimentele cu bob lung, gurmanzii deosebesc intre orez Basmati, orez parfumat si orez iasomie. Orezul Wok este un sortiment nobil de orez basmatic. Este cu bob lung, nu se lipeste cand este gatit si gustul fin aromat se potriveste foarte bine la preparatele condimentate din bucataria indoneziana.

Va prezentam in continuare o reteta delicioasa din bucataria indoneziana:

Creveti cu muguri de bambus in crema de nuca de cocos

Timp de pregatire: 5 minute

Timp de gatire: 20 minute

Ingrediente Shan’shi:

1 cana de orez wok Shan’shi

100g muguri de bambus Shan’shi

1 lingura condiment pentru wok Shan’shi

200ml lapte de cocos Shan’shi

Alte ingrediente:

2 cani de apa

1 catel de usturoi

250g creveti

2 linguri ulei wok

1 lingura sos soia

Pregatire:

Se fierbe orezul intr-o oala acoperita la foc mic 10-15 minute. Se curata usturoiul si se toaca marunt.

Se incalzeste uleiul in wok, se prajesc crevetii si mugurii de bambus, se adauga usturoiul, sosul de soia si condimentul pentru wok.

Se adauga lapte de cocos si se lasa 5 minute la gatit.

Sfat Shan’shi:

In loc de creveti se poate gati si carne de pui. In loc de muguri de bambus se potriveste si paprica, pastai de mazare, zucchini sau champignons.

Pentru mai multe detalii despre produse si retete, intrati pe www.shan-shi.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise