Peste cateva zile va incepe oficial primavara. Abia astept! Sambata am avut o mostra insa vreau mai mult. Poate ca si voi vreti dar se pare ca mai avem de asteptat. Pana cand o sa savuram o salata si un gratar pregatit in aer liber mai trebuie sa asteptam cel putin o luna. Asa ca pentru moment vom gati o reteta simpla si tare gustoasa: rulouri de curcan cu nuci, alune si masline.
Iata de ce vom avea nevoie:
- 1.5 kg piept de curcan
- 350 ml vin alb demisec
- 3 linguri de ulei de masline
- mix de piper
- oregano
- nuci caju, nuci simple, alune de padure, alune de pamant, migdale
- masline negre
Dezosam pieptul de curcan si-l taiem in felii mari, de grosime potrivita (2-3 cm). Apoi fragezim carnea cu un ciocan de snitele. Astfel vom obtine felii de aproximativ uniforme ce vor fi usor de rulat.
Se amesteca vinul cu uleiul si condimentele intr-un bol. Apoi se pun bucatile de carne si se acopera cu amestecul obtinut. Vasul se va acoperi la randul lui si se va baga in frigider timp de 3-4 ore. Dupa cele 3-4 ore carnea se scoate din bol pe o farfurie intinsa. Fiecare felie de carne se umple cu mix de nuci si masline, se ruleaza dupa care se inveleste in hartie de copt sau folie de aluminiu.
Rulourile se asaza intr-un vas termorezistent si se adauga apa cat sa le acopere pana la jumatate. Se baga in cuptorul preincalzit. Rulourile se vor prepara la temperatura medie timp de 1.5 ore. Eu le-am intors o singura data si nu le-am desfacut pentru a se rumeni.
Am servit rulourile cu niste cartofi copti in cuptor. Daca aveti pofta puteti incerca si cu niste cartofi prajiti - o data la catva timp va mai puteti rasfata.
Gustul rulourilor de curcan este foarte interesant. Aroma vinului si combinatia de nuci/masline va vor placea cu siguranta. Se poate servi atat ca fel principal cat si ca aperitiv rece.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Life and coffee beans.
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii