Chiar dacă este vară şi la modă sunt deserturile cu fructe, iată că îşi mai face loc printre ele şi câte o prăjiturică de ciocolată. În fond cui nu-i place ciocolata?Dacă mai adăugăm şi câteva fructe proaspete sau congelate avem parte de un desert pe cinste.
Pentru 4-6 prăjiturele (în funcţie de mărimea formei) avem nevoie de:
- 200 g ciocolată
- 125 g unt
- 125 g zahăr
- 5 ouă
- 1 lingură de făină
- 50 g cacao
Batem ouăle cu zahărul - nu e neapărat necesar să folosim mixerul. Apoi topim ciocolata şi untul şi le amestecăm.
Adăugam apoi acest amestec peste ouă şi omogenizăm. Se adaugă apoi făina şi cele 50 g de cacao şi se amestecă bine.
Atenţie - untul şi ciocolata nu trebuie să fie prea calde.
Compoziţia obţinută se pune în frigider timp de 10-15 minute.
Pentru coacere vom folosi ramequins sau forme de silicon. Ramequins vor trebui unse cu unt şi pudrate cu cacao. Apoi se pun câteva minute în frigider după care se vor umple 2/3.
Dacă folosim formele din silicon ele nu necesită ungere. Eu am folosit ambele tipuri.
Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade Celsius. Se baga formele şi se lasă cel mult 10 minute.
Este indicat să încercaţi decât cu o formă pentru început pentru a vedea cât de repede se coace. Timpul se ajustează în funcţie de acest test.
Dacă vă place combinaţia cald-rece, puteţi să serviţi aceste delicioase prăjiturele cu îngheţată.
Poftă bună!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii