Aşteptăm primăvara şi mărţişoarele. Ne dorim măcar o rază de soare, un mic ghiocel care să ne vestească sfârşitul iernii. Nimic nu pare că se va schimba nici săptămâna aceasta.
Ce ne rămâne de făcut? Să cumpărăm o floare în ghiveci, să pregătim un desert care să ne facă sa uităm de frig şi dezamăgire şi să ne invităm prietenii la o cafea.
Este momentul să ne întrebăm ce am putea să pregătim. Rapid, gustos dar şi deosebit. Doamnelor, domnilor, doar se apropie 1 şi 8 martie! Ei bine, gaufres au chocolat sau gaufres cu ciocolată îndeplinesc toate cerinţele: se fac rapid, sunt gustoase şi deosebite. Nu degeaba deserturile belgiene cu ciocolată sunt printre cele mai apreciate!
Iată de ce ingrediente aveţi nevoie pentru 8 gaufres:
30 g de cacao neagră
200 g făină pentru prăjituri
200 g unt
200 g zahăr tos
4 ouă
1 portocală
vanilie
1 plic praf de copt
150 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Începem prin a stoarce portocala. Vom avea nevoie de suc puţin mai încolo însă este bine să-l avem pregătit.
Apoi tăiem untul în bucăţele, îl punem într-un bol şi îl lăsăm să se încălzească la temperatura camerei.
Într-un bol mare vom pune făina, zahărul, ouăle, vanilia şi sucul de portocale.
Amestecăm energic sau mixăm până când obţinem o pastă groasă. Este momentul să adăugăm untul moale şi praful de copt. Se amestecă bine până când untul se încorporează şi se lasă pasta obţinută timp de 10-15 minute să se odihnească.
Între timp vom scoate aparatul de copt gaufres şi îl încălzim. Eu am un aparat cu 5 trepte de încălzire. Cred că treapta 4 este cea mai potrivită pentru a obţine gaufres pufoase în interior şi crocante în exterior.
După ce aparatul s-a încălzit şi au trecut cele 10-15 minute, luăm cu o lingură compoziţie şi punem în fiecare cuib. Apoi aşteptăm până ce aparatul ne arată că a terminat de copt. Scoatem cele două gaufres şi le lăsăm să se răcorească.
În final, după ce am terminat de copt toate cele 8 gaufres, topim ciocolata la bain marie şi le ornăm. Putem să punem fructe, bombonele sau cremă de vanilie peste ciocolata neagră. Vor fi delicioase!
Vă doresc o săptămână frumoasă şi un început de primăvară plin de bucurii!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii