Am declarat inca de la inceputul anului razboi total caloriilor. Cu toate ca inca suntem in plin razboi eu m-am gandit sa flutur steagul alb cu ajutorul unei retete filipineze care mi-a atras atentia zilele trecute. Daca nu vreti sa o preparati acum puteti sa o puneti frumusel la pastrare pana cand aveti pofta de creier si sunteti deja satui de eternele retete de creier la capac, pane sau bulete.
Chiar daca nu-s un mare fan al creierului de porc (sau vita, etc) trebuie sa recunosc faptul ca reteta este interesanta si atragatoare si pentru din astia ca mine.
Faceti lista de cumparaturi ghidandu-va dupa ingredientele de mai jos.
3 vinete potrivite
500 g creier proaspat de porc
3 oua
3-4 catei de usturoi
3 linguri de ulei
2 linguri de pasta de gogosari sau ardei gras rosu
patrunjel verde
sare
piper
Vinetele se taie in doua si se scobesc lasand un perete de 1-2 mm. Miezul vinetei se taie in cubulete mici. Acestea se pun intr-o tigaie in care aveam deja cele trei linguri de ulei.
Cubuletele de vinete se calesc la foc mic fara a adauga apa. Cand sunt moi si bine rumenite adaugam sarea si piperul si inchidem focul.
Creierul se spala bine intr-o strecuratoare. Eu l-am pus sub jet de apa rece timp de cateva minute dupa care l-am oparit intr-o oala cu apa fierbinte si sare. L-am strecurat si l-am lasat sa se raceasca dupa care l-am mixat pentru a-l marunti.
Intre timp s-au racit si cubuletele de vinete. Am amestecat creierul cu vinetele, am pus ouale, usturoiul pisat, pasta de gogosari si am umplut jumatatile de vinete cu ajutorul unei lingurite. Am pus vinetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor, la foc mic. A durat cam 45-50 de minute pana cand au fost gata. Calculati voi cam cat dureaza cu totul (preincalzirea cuptorului plus coacerea in sine).
Le-am servit caldute, presarate cu patrunjel verde tocat marunt. Tare gustoase !
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Boabe de Cafea.
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii