Cocktail Emerald

Am asteptat destul de mult pana cand primavara a venit in sfarsit. Vremea calda si soarele ne incanta deja in fiecare zi chiar daca uneori se mai strecoara si cate un nor de ploaie si putin vant. Eu deja incep sa ma gandesc la vacanta de vara pentru ca stiu ca de acum nimic nu va mai aduce frigul inapoi. De aceea m-am gandit sa va propun o reteta simpla de cocktail care va placea cu siguranta multora dintre voi.

Cocktail Emerald

Ma declar un fan al cocktailurilor. Alcoolice sau non alcoolice, cu fructe sau fara fructe, toate au ceva special. Nu e usor sa alegi din atatea retete minunate dar cu siguranta vor mai fi si alte ocazii in care sa va prezint cockatiluri. Asa ca reteta pe care am preparat-o este cea de cocktail Emerald.

Pentru un pahar de cocktail am folosit:

20 ml sirop de maracuja

gheata

50 ml lichior Pisang Ambon vert

50 ml lichior curcacao

Am zdrobit gheata cu ajutorul unui mojar. Din pacate blenderul meu nu are lama atat de solida incat sa poata sparge gheata insa daca al vostru se preteaza la astfel de « operatii »

puteti sa-l folositi cu incredere. Gheata zdrobita se pune in paharul de cocktail. Apoi se adauga siropul de maracuja. Este destul de gros insa nu foarte dulce. Gustul este mai degraba dulce-acrisor, asa ca nu aveti de ce sa va ingrijorati ca am pus sirop fara sa-l diluez. Urmatorul ingredient adaugat este lichiorul de banane verzi. M-am folosit de o lingurita speciala pentru cocktail ce are coada lunga. Astfel veti fi siguri ca stratul de sirop nu se va amesteca cu lichiorul iar culorile vor fi in continuare portocaliu respectiv verde.

In final se adauga curacao. Acesta se va combina cu lichiorul de banane verzi rezultand o culoare minunata ce da si numele retetei - smarald sau emerald (engleza). Apoi am decorat cu o capsuna pentru a adauga o pata de culoare. Se serveste imediat.

Savurati cu mare placere!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise