Chifle din făină integrală

În ultima vreme toată lumea a început să se preocupe mai mult de siluetă, deci şi de dietă. Aşa că pâinea din făină albă a trecut pe locul 2, carnea de porc nu se mai găseşte în frigiderul nostru iar dulciurile sunt înlocuite cu fructe sau deserturi uşoare.

Chifle din făină integrală

Şi ca să fim în trend, am ales pentru această săptămână o reţetă de chifle din făină integrală cu seminţe. Le puteţi lua la serviciu, la picnic sau puteţi să le serviţi la micul dejun.

Iată de ce avem nevoie:

500 g făină integrală sau mix de făinuri

200 g făină albă

400 ml apă călduţă

14 g drojdie deshidratată sau 40 g drojdie proaspătă

2 linguriţe de ulei

sare

susan negru, susan alb

Într-un bol se pune apa călduţă (atenţie- dacă apa este fierbinte drojdia îşi pierde propietăţile), sarea, drojdia, susanul alb, uleiul şi jumătate din cantitatea de făină. Se amestecă până obţinem o compoziţie omogenă. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit într-un loc ferit de răcoare până când îşi dublează volumul. Apoi adăugăm restul de făină, omogenizăm şi lăsăm aluatul să mai dospească încă 15 minute.

Aluatul se împarte în mod egal şi se formează bile pe care apoi le aplatizăm puţin, obţinându-se forma specifică de chiflă. Se crestează cu un cuţit după care punem seminţe de susan negru.

Bucăţile de aluat se pun în tava tapetată cu hârtie de copt. Tava se pune în cuptorul preîncălzit. Chiflele se coc la foc mediu până când devin rumene.

Se servesc proaspete cu salate, paste de legume, supe cremă sau cu ceea ce preferaţi.

Poftă bună!

Mai multe retete gasiti pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise