Aparatul de vidat: secretul care îți reduce risipa alimentară acasă

Aparatul de vidat: secretul care îți reduce risipa alimentară acasă

Mulți dintre noi am fost nevoiți să aruncăm mâncarea gătită și rămasă cel puțin o dată, indiferent de câte porții de mâncare am gătit și cum am calculat meniul. Soluțiile pentru a reduce acest fenomen sunt simple și la îndemână. Un aparat de vidat poate fi exact ce ai nevoie ca să păstrezi alimentele proaspete mai mult timp și să economisești bani.

Cu un aparat de vidat alimente, e simplu să gestionezi mai eficient resursele din bucătărie și cămară, meniul săptămânal și, la final, să reduci risipa.

Ce este un aparat de vidat și cum funcționează?

Aparatul de vidat elimină aerul din pungi sau recipiente speciale și sigilează ermetic alimentele. Procesul de vidare împiedică oxidarea și creșterea bacteriilor. Astfel, alimentele se mențin proaspete de până la 5 ori mai mult decât metodele tradiționale de depozitare.

Ce schimbi în bucătărie cu un aparat de vidat

Indiferent dacă preferi gătitul acasă sau lucrezi în domeniul alimentației, un aparat de vidat profesional poate face diferența în menținerea prospețimii produselor. Vei simți rapid cum se reduce nevoia de a arunca alimente.

Prelungești durata de viață a alimentelor

Odată ce începi să utilizezi un aparat de vidat alimente, vei observa că durata de viață a produselor se prelungește. Alimentele sigilate în vid rămân proaspete, aspectuoase și gustoase pentru mai mult timp.

Carnea, legumele, fructele sau brânza pot fi păstrate fără probleme în congelator sau frigider, fără riscul de a-și pierde proprietățile nutritive sau gustul.

Porționezi și depozitezi inteligent

Dispozitivele de vidat îți permit să porționezi alimentele în funcție de meniurile pe care le planifici. Poți porționa carnea, garniturile sau poți separa fructele și legumele pentru mic dejun. Astfel, eviți să gătești sau prea mult și previi irosirea alimentelor.

În același timp, ai opțiunea să sigilezi alimentele care nu au fost consumate după o masă și să le păstrezi pentru mai târziu.

Conservi alimentele în sezon

Alimentele sezoniere, cumpărate în cantități mari, pot deveni o povară, mai ales când sunt congelate și capătă arsuri de înghețare.

Totuși, fructele și legumele din sezon pot fi vidate și, apoi, depozitate în congelator, în pungi speciale. În acest fel, te poți bucura de produse de calitate tot anul, fără să le lași să se strice.

Gătești sous-vide

Dacă ești un fan al gătitului sous-vide, un aparat de vidat profesional este esențial. Metoda sous-vide implică sigilarea alimentelor în pungi de plastic și gătirea lor lentă la temperaturi controlate.

Rezultatul? O mâncare delicioasă, bine gătită și fără pierderi de nutrienți.

Cât de ușor se folosește un aparat de vidat?

Utilizarea unui aparat de vidat alimente este extrem de simplă și accesibilă oricui. Aparatele FoodSaver au funcții intuitive, cu butoane pentru vidare și sigilare. Aparatele de vidat sunt compacte și ușor de depozitat, ceea ce le face ideale chiar și pentru bucătăriile mici.

Aceste dispozitive salvatoare sunt și ușor de ales:

  • În funcție de frecvența de utilizare, poți alege un model de aparat de vidat profesional sau unul de uz casnic, pentru care contează mai mult funcțiile sau dimensiunile.
  • Dacă prepari multe supe cremă sau mâncăruri cu sos, modelele cu funcție de vidare umedă sunt alegerea perfectă.
  • Verifică accesoriile cu care vine aparatul și estimează dacă ai nevoie să achiziționezi pungi, role sau recipiente extra.

Fie că ești îți propui doar să prelungești durata de viață a alimentelor sau vrei să mergi mai mult pe meal planning, vei găsi cu siguranță un model care să îți satisfacă nevoile. Cu ajutorul acestui dispozitiv, vei putea gestiona mai bine resursele din bucătăria ta, fără să te îngrijorezi că alimentele se vor strica înainte să te bucuri de ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise