Este o reteta perfecta mai ales pentru sezonul de primavara-vara, atunci cand apare salata verde romaneasca.
Ciorba de salata verde cu carnati afumati si taietei de casaSuntem în sezonul de vara, sezonul fructelor si legumeleor, deci sa profitam de ocazie si sa consumam cat mai mult din ele.
Salata de vara cu cartofi fierti, ardei grasi si ceapa rosieAm ales aceasta friptura pentru Sarbatorile Pascale, pentru ca am mai incercat-o si a fost o fripturica mult apreciata.
Friptura frageda de miel la cuptorMai intai vom decongela fructele de mare, cel mai bine este sa se dezghete in frigider sau la temperatura camerei.
Supa de fructe de mareTortul tiramisu fara coacere, este un tort rapid, se prepara foarte usor.
Tort tiramisu cu biscuiti digestivi si nutellaAvand o rata de curte, am zis ca cel mai bine ar fi sa o gatesc cu legume la cuptor.
Rata cu legume la cuptorCand facem anghinare umpluta la cuptor, putem lasa 2-3 cm de tulpina, insa curatata foarte bine de invelisul exterior.
Anghinare cu carne tocata in sos de rosii la cuptor, cu garnitura de orezReteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna.
Salata de fasole rosii cu legumePe langa gustul foarte bun pe care il da tuturor mancarurilor cu conopida, aceasta este foarte sanatoasa.
Conopida cu carne de miel in sos de iaurtMai intai ne ocupam de cartofi pe care ii vom spala bine, apoi ii vom curata si taia in cubulete.
Supa crema de broccoliMai intai alegem vinetele, care trebuie sa fie nu prea mari, ci doar intre 5 si 7 cm lungime.
Magdus (vinete mici umplute si murate in ulei de masline)Gogonelele sunt preferatele mele ca muraturi datorita gustului lor acrisor aromat si usor picant.
Gogonele muratePentru aceasta cantitate de castraveti vom avea nevoie doar de 3 borcane de 800 sau 600 g.
Castraveti muratiEste un desert bogat, dens si foarte delicios.
Cheesecake cu visine la rece (fara coacere)Este o mancare de sezon cu legume proaspete, ce contine o multime de vitamine, minerale, proteine.
Vinete la cuptor, cu garnitura de orez si legumeSarmalutele "yalangi", sunt foarte gustoase si apetisante.
Sarmalute in foi de vita cu orez si legume yalangi (arabesti)Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese.
Prajitura cu capsuniDesfacem conopida buchetele si o dam prin robotul cu lama in forma de S.
Salata Tabouleh cu conopidaUn tort de ciocolata, care e usor de preparat, cu o glazura de ciocolata delicioasa.
Tort de ciocolataPestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime.
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orezKulajul este un desert foarte gustos si aromat.
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropateMai intai, sa amintim cateva beneficii ale conopidei, pe care poate multi dintre noi nu le cunoastem.
Mshat - Chiftelute palestiniene din conopidaMaamoul mad bil-kashta - este o prajitura populara, cu specific libanez.
Maamoul mad bil-kashta - prajitura libaneza cu foi si crema nestleMai intai facem o mica introducere, ca sa va facem cunoscut ce este acest mansaf.
Mansaf - mancare traditionala iordanianaAceasta mâncare este de sezon.
Pui la cuptor pe pat de legumeTarta cu caise este una din cele mai delicioase tarte.
Tarta cu caise din blat de pandispanE posibil ca multi sa nu cunoasca acesta salata delicioasa.
Salata de castraveti cu iaurtMai intai, vom spala bine orezul in mai multe ape.
Sarmalute in foi de hreanSe curata carnea de pielite.
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautAceasta placinta, poate fi servita, fie ca un aperitiv delicios, fie ca o cina usoara.
Placinta cu carne in foi de lipie la cuptorEste un aperitiv gustos si foarte delicios.
Kibbeh umplute la gratar (Kibbeh E’rass Mashwiyyeh -Grilled Kibbeh )Cea mai buna carne de miel pentru o frigaruie perfecta, o vom gasi in pulpa.
Frigarui de miel cu legumeDupa ce a fost spalat bine, se vor taia capul si coada, trunchiul obtinut se va fileta in doua.
Merluciu la gratar pe pat de rucola si cartofi coptiMai intai ne vom ocupa de iarba grasa.
Tocanita de iarba grasa (baqleh)Vom separa albusul de galbenus.
Prajitura cu ciocolata, crema si capsuniPunem bucatile de antricot intr-o tigaie de teflon.
Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi naturCarnea, dupa ce a fost curatata de grasimi si pielite, se toaca la masina, impreuna cu ceapa.
Rulada din carne de vita si miel invelita in prapureDupa ce s-a uscat bine oregano, se macina la rasnita de condimente.
Mic dejun traditional - Manakish - zaatarAm ales aceste croissante pentru ca sunt numai potrivite pentru un mic dejun rapid.
Croissante cu nutellaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise