Sub jet de apa rece, spalati bine scoicile cu partea abraziva a buretelui, iar cozile smulgeti-le ( din pacate n-am reusit sa fac poze, pt ca nu puteam sa le curata si sa fac si poza, poate data viitoare:( ).
Dupa ce le-ati curatat bine, puneti o oala cu apa la foc, iar cand apa incepe sa clocoteasca se pun scoicile, pana se desfac ( majoritatea).
Cele care nu se desfac, se arunca la gunoi, iar celelalte, se scot din apa. Apa se pastreaza.
Inainte de a pregati sosul, trebuie sa va ocupati de rosii, asadar trebuie oparite, curatate de pielita si taiate marunt.
Dupa care,se curata, se taie marunt si se pune la foc, in ulei de masline, cateii de usturoi.
Peste usturoi se pun rosiile taiate si lasati sa fiarba totul pt cateva minute.
Mai apoi, puneti 500ml din apa in care s-au fiert scoicile, care a fost strecurata. Lasati sa fiarba totul pt 10 minute.
Inainte de a stinge focul, se adauga si scoicile,iar la urma se adauga piper si patrunjel verde, taiat.
Se serveste cu paine prajita.
Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii