Daca folositi peste proaspat, lasati-l sa stea peste noapte acoperit cu câteva maini de sare si clatiti-l înainte de a-l folosi. Daca folositi cod sarat, tineti fileurile în apa rece 24 de ore, schimbând apa de câteva ori în acest rastimp. Astfel, pestele va fi rehidratat si sarea va fi înlaturata înainte de a-l gati. (Daca pestele are peste 2 cm grosime, poate fi nevoie sa-l inmuiati pâna la 36 de ore.)
Tocati ceapa, morcovii, telina, usturoiul si tulpinile de patrunjel. Încalziti putin ulei de masline într-o cratita si adaugati legumele tocate, tulpinile de patrunjel si ardeiul iute uscat. Calitii la foc foarte mic, cu vasul partial acoperit, timp de 15-20 de minute, pâna când se înmoaie, dar fara sa se rumeneasca. Adaugati rosiile si clatiti-le 10 minute, apoi turnati supa si dati-o în clocot.
Rupeti bucatile mai mari de rosii cu o lingura de lemn si adaugati în supa fierbinte fileurile de cod sarat. Fierbeti în clocote mici 15 minute, ,pâna când pestele s-a inmuiat si se desface atunci când îl împungeti cu furculita. Indepartati resturile de piele. Împrastiati bucatelele de peste în supa, gustati si condimentati cu piper, sare (daca e nevoie) si putina zeama de lamaie. Tocati patrunjelul si frunzele de telina si presarati-le peste supa. Stropiti din belsug cu ulei de masline extravirgin.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii