zucchini slice-felia cu dovlecei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
zucchini slice-felia cu dovlecei

Ingrediente

  • reteta asta o am de la prietena mea australianca.dar este o reteta consacrata din cate am vazut.ea poate fi in varianta asta vegetariana sau in varianta carnivora,care contine si bacon .este foarte buna,evident,daca v-o propun.
  • Zucchini Slice – felia cu dovlecei
  • - 1 ceasca faina self raising – din aia care creste singura(cum in romania nu se gaseste decat dulce,ea se poate inlocui cu o ceasca de faina normala,amestecata cu o lingurita si jumatate de praf de copt si o jumatate de lingurita de sare ).
  • - 3-4 linguri de ulei
  • - 4 oua mari
  • - ½ ceasca de branza tare ( poate fi cascaval, parmezan,cheddar data pe razatoare sau mozzarella)
  • - 1 ceapa taiata semilune fine sau 4-5 cepe verzi, noi, cu cozi cu tot neaparat ,sau praz la care se foloseste si partea verde
  • - 1 zucchini mare ( poate fi si dovlecel de-al nostru obisnuit,dar sa fie fraged,daca nu e, trebuie curatat de seminte dar nu si de coaja)
  • - sare si piper dupa gust
  • - 1 ardei iute rosu,pt culoare,optional,daca vrem sa fie mai picant,daca nu puteti pune ardei rosu dulce.

Mod de preparare

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici prea subtiri.

atentie!!!dovlecelul nu se curata de coaja.

Se amesteca in castron dovleceii cu ceapa verde taiata,branza rasa,sare,piper,un ardei iute rosu.

Se toarna faina si se amesteca bine cu legumele,dupa care se toarna ouale frecate putin cu uleiul,sau se pot pune fiecare separat sau se poate face un scrob din faina oua si ulei,oricum e bine.

Se unge un vas de yena cu unt, se toarna compozitia in el si se presara putin parmezan ras sau mozarella de-asupra. In poza asta eu am pus parmezan.

Se da la cuptor 35-40 de minute pana s-a rumenit. Creste frumos, nu exagerat de mult dar destul ca sa nu fie lesinata la aspect.

Se taie felii cand s-a racit. E mai buna cand e rece, poate fi tinuta in frigider si 2-3 zile si tot buna e. E buna si calda. E buna si calduta. Noua insa mai ales rece din frigider ne place.

Aceeasi reteta se poate face cu conopida cu conditia ca conopida sa fie rupta bucati mici . Conopida poate fi inlocuita cu broccoli sau cu sparanghel. La toate variantele astea se poate adauga in compozitie o mana de mazare verde boabe, prospata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise