Aceasta prajitura , se numeste zi si noapte , pentru ca este atat de buna , ca chiar se mananca zi si noapte , dar si pentru felul in care arata .
Se freaca ouale cu zaharul si sarea pana ce arata ca o crema pufoasa , treptat se adauga untul la temperatura camerei , apoi laptele batut , aromele , amoniacul stins cu o picatura otet/zeama de lamiae , treptat se adauga faina , dupa ce s-a amestecat bine aluatul si e bun de intins , se imparte in doua , partea alba se intinde in tava tapetata cu hartie , peste care se pune gemul(poate fi si alt gem , nu neaparat de caise) pe care la-i pregatit dupa preferinta cu nuca ,ori cu dulceata din coaja de portocala . Partea ramasa se framanta cu cele doua linguri de cacao , pana ce aceasta se incorporeaza bine , se intinde la dimensiunea tavi si se aseaza deasupra peste gem. Se da la cuptorul preincalzit , la foc mic 40-45 minute . Imediat ce e gata coapta , se unge cu miere si se presara cu nuca de cocos, daca nu va place nuca de cocos, cand este fierbinte , radeti ciocolata alba si o sa fie tot buna si placuta .

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii