1. Gelatina se amesteca cu 2 linguri de apa fiarta si racita. Dupa ce se mai inmoaie un pic se mai adauga 0,25 pahar de apa. Se pune vasul la foc mic si se incalzeste compozitia pana la dizolvarea completa a gelatinei.
2. Gemul si zaharul se pun intr-un vas aparte, se amesteca bine si se pune la foc mic si se fierbe cca 4-5 minute, amestecind continuu. Se ia de pe foc si se lasa un picut sa se racoreasca. Atentie !!! Nu lasati prea mult sa se racoreasca fiindca se intareste repede.
3. Albusurile se bat spuma tare. Continuind sa mixati albusurile, adaugati si gemul amestecat cu gelatina. Mai mixati cca 4-5 minute.
4. Masa obtinuta se va pune intr-o seringa pentru cofetarie si se vor aseza pe un platou tapetat cu hartie pentru copt sau folie de aluminiu. Eu nu am avut timp de seringa si le-am pus repede cu lingura.
5. Dati la frigider p-u cel putin 2 ore. Eu le-am lasat pe noapte.
6. Inainte de a le servi le puteti presara zahar tos.
Pofta buna !
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii