Zeama de peste

Se pun bucatile de peste la fiert cu apa si sare, se trag doua, trei clocote si se opreste focul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Zeama de peste

Ingrediente

  • -2 kg tacam de crap, (capuri si cozi)
  • -5 cepe mici
  • -2 gogosari rosii
  • -4 gogonele potrivite
  • -500 gr rosii
  • -50 ml ulei
  • -1 lingura sare
  • -200 gr orez
  • -1 legatura de leustean

Mod de preparare

Se pun bucatile de peste la fiert cu apa si sare, se trag doua, trei clocote si se opreste focul, se scoate pestele pe un platou si se strecoara zeama, in ea se pune orezul si se pune iar pe foc, la foc potrivit.

Se curata ceapa, se toaca julien si se pune la prajit cu putin ulei, se lasa sa se rumeneasca usor, se adauga apoi gogosarii taiati fideluta, se adauga morcovii taiati rondele si se pune capac pe tigaie sa fiarba la foc mocnit, asa se vor patrunde si intrepatrunde gusturile. Se adauga gogonelele taiate fideluta si se fierbe totul.

Cand sunt fierte, se adauga si rosiile tocate felii fine, se lasa pe foc mic pana cand rosiile isi lasa zeama si totul are un gust si o aroma ametitoare, apoi se toarna compozitia peste zeama de peste, se mai trag cateva clocote si se opreste focul.

Se presara leustean tocat marunut, se pune cate o bucata de peste in castron si peste ea se toarna zeama de peste.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise