Reteta postata pe: 14 septembrie 2013
Ingrediente
5 kg de morcov,, 5 kg de rosii,, 3 kg de ardei gras verde,, 3 kg de gogosari,, 3 kilograme de ardei kapia rosu,, 2 kilograme de patrunjel radacina, 15 legaturi de patrunjel verde,, sare grunjoasa pentru muraturi.
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
Mod de preparare
Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru muraturi, grunjoasa,neiodata. Se amesteca toate bine, se lasa cam 3 ore ca sa se topeasca sarea si sa lase zeama suficienta iar apoi se pune in borcane.Se apasa cu mana bine, sa nu fie locuri goale , se ermetizeaza cu capac, se eticheteaza si se pun la rece in pivnita, La gatit, zarzavatul se clateste sub jet de apa rece ,intr-o strecuratoare sau nu se mai sareaza deloc mancarea. Au iesit 9 borcane de 1,7 kilograme .
Se pot diminua cantitatile, in functie de necesitati.
cornelia , 05 septembrie 2014
daca nu sunt sterilizate nu tin fermenteaza.
Daniela Mocean , 29 octombrie 2013
Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!
Ramona-Cerasela Pecheanu , 29 octombrie 2013
Ma tem ca cine e obisnuit cu gustul zarzavatului sterilizat, nu-l va aprecia pe cel de fata. Eu il ador si il prefer chiar si vara in borsuri. Am o singura mentiune si anume ca amestec si fisii de hrean cu toate legumele. In felul acesta mama mea punea borcane de 10-12kg si nu exista nici o problema sa nu tina.
Aurelia Neagu , 21 septembrie 2013
Sunt foarte bune !,multumim mult pt retetele pe care ni-le trimiteti si asteptam altele :))))))))))
Daniela (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2013
Laurrie, atentie la sare! Este de preferat sa folosesti sarea grunjoasa greceasca pentru muraturi, aceea care este alba, imaculata , ce se gaseste in magazinele mari si nu sarea de muraturi cenusie la culoare. Si mie mi s-au borsit rosiile puse cu sare aceea cenusie . Pus corect, zarzavatul in forma aceasta tine pana la doi ani, fara probleme.
Laurrie , 18 septembrie 2013
Din pacate si eu am facut exact aceeasi reteta anul trecut si a fermentat si s-au innacrit ca si muraturile. Este obligatoriu sa fie fierte in "dunz" cum se spune in popor. Asa am facut si au tinut. Altfel ... am experimentat doar cu sare multa si nu se pastreaza ...
Daniela (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2013
Mai oameni buni, este o metoda de conservare veche, nu am inventat-o eu.Daca nu pui suficienta sare, legumele se inmoaie si fermenteaza. Da, trebuie spalat zarzavatul, sub jet de apa rece sau, daca folosesti putin la o cantitate mare de mancare nu este necesara clatirea . NU e o crima sa speli zarzavatul, asa se procedeaza corect in cazul in care vrei sa mai indepartezi din saramura. Exista si alte metode de conservare in bucataria romaneasca, aceasta este doar una, nu este obligatorie, nu trebuie sa va opriti asupra ei daca o considerati nepotrivita pentru voi.
Daniela Mocean , 18 septembrie 2013
Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!
Daniela Mocean , 18 septembrie 2013
Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!
Daniela Mocean , 18 septembrie 2013
Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!
Daniela Mocean , 18 septembrie 2013
Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!
Daniela Mocean , 18 septembrie 2013
Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!
Daniela Mocean , 18 septembrie 2013
Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!
Produse Unghii Timisoara Dalina , 18 septembrie 2013
daca nu am cum sa le tin la rece cum procedez?
danuca , 18 septembrie 2013
nu am inteles cantitatea de sare,este in gr. sau kg.?
Laura Farkas , 18 septembrie 2013
Foarte buna reteta,ciorbele au un gust aparte,de proaspat cu acest zarzavat! Bravo Daniela!
Laura Farkas , 18 septembrie 2013
Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!
Elena Mihai , 18 septembrie 2013
daca nu pui conservant,nu tin
Claudia Simion Tabarcea , 17 septembrie 2013
rezista numai cu sare, fara sa le fierbi?
Stefan Livia , 17 septembrie 2013
Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!
Micu Marcela , 17 septembrie 2013
Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!
Stefan Livia , 17 septembrie 2013
Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!
Micu Marcela , 17 septembrie 2013
Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!
Micu Marcela , 17 septembrie 2013
Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!
Stefan Livia , 17 septembrie 2013
Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!
Micu Marcela , 17 septembrie 2013
hmmmmmmmmmmmmmm
Viorel , 17 septembrie 2013
Ce gust mai are mancarea daca speli zarzavatul ??? Hai sa fim seriosi !!!
elena , 16 septembrie 2013
Prea multa sare!