Toate legumele-radacinoase- se dau pe razatoare, sau se toaca marunt; ardeii si gogosarii se taie fideluta.
Ceapa se opareste in apa clocotita, apoi fie se da prin masina de tocat, sau cu mixerul- fie se taie marunt.
Se pune mai intii in ulei la calit ceapa-foarte putin, apoi morcovii, patrunjelul, telina, apoi se adauga ardeii.
Se lasa sa fiarba la mic, se amesteca cu grija din cand in cand, sa nu se prinda, apoi dupa cca. 10 minute se pun si rosiile (si acestea se oparesc mai intii, si se indeparteaza coaja). Dupa citeva clocote, se poate pune cratita in cuptor, sau se poate continua pe aragaz fierberea, inca 10 min. La sfirsit se pun frunze de patrunjel si telina tocate, si se mai dau un clocot.
Eu pun aceasta compozitie fierbinte in borcanele pregatite dinainte-adica le spal si le usuc in cuptor, pentru a inlatura orice urma de apa.
Apoi se pune capacul sau se leaga cu celofan si se da un dunst de cca 30 min. Dupa ce le-am fiert, borcanele se acopera cu paturi pana a doua zi.
Din aceste legume se poate folosi iarna, in cazul in care nu ai la indemina legume proaspete, sau camara, sau frigiderul...(cazul meu - cind locuiam la camin...)
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii