Zama de curechi proaspat

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Zama de curechi proaspat

Ingrediente

  • 1/2 de varza proaspata
  • 2 cartofi rosii
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri de orez
  • 2 cepe
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura faina alba
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel si marar verde
  • 1 cana de bulion.

Mod de preparare

Daca poftiti o ciorba hranitoare, atunci puteti alege aceasta zama de curechi proaspat. In Ardeal varza se mai numeste si curechi. Curechiul este o leguma nutritiva bogata in minerale si vitamine, este de preferat sa se consume in stare cruda, insa este bun si procesat termic. Va recomand o reteta de zama ardeleneasca, buna de tot, si usor de preparat.

Intro oala puneti la fiert 3,5 l apa, cand fierbe adaugati morcovii, patrunjelul, cartofii, curatati, spalati si taiati cubulete. Lasati sa fiarba 5-10 minute, timp in care taiati varza fideluta si ardeii cubulete, dupa care le adaugati la fiert peste celelate legume. Tot acum puneti si 2 linguri de orez curatat de impuritati, spalat si scurs de apa. Cand legumele si orezul sunt fierte, separat intro tigaie puneti la incins cele 2 linguri de ulei, adaugati ceapa taiata marunt, caliti usor, adaugati faina, auriti rantasul apoi il stingeti cu 1 cana de bulion. Amestecati sa nu se faca cocoloase si adaugati acest rantas in oala peste legume, potriviti de sare, adaugati piper macinat dupa gust. Lasati zama sa mai clocoteasca 1 minut apoi stingeti focul. Smantana se amesteca cu 2 linguri apa rece, se omogenizeaza si se toarna peste zama din oala. Deasupra presarati marar si patrunjel verde tocate. Optional puteti adauga putin otet daca doriti ca zama sa fie mai acrisoara. Merge bine cu ardei iute!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise