Punem la cuptor vinetele ,ardeii grasi si iute pentru o ora la 250 de grade(cuptorul sa fie deja incalzit cand punem legumele).
Cand legumele s-au copt, le curatam de piele si le punem la scurs pentru 10 minute,apoi curatam si tocam ceapa ,pregatim o tigaie mai inalta sau o oala ,in care sa incapa toate ingredientele.
Se pune tigaia(oala) la incins, apoi adaugam uleiul ,punem ceapa la calit cu ardeiul iute,cand acestea s-au calit putin, adaugam rosiile taiate si restul legumelor,din momentul acela lasam focul la minim pentru doua ore depinde de tigaie sau oala cat de groasa este.
Inainte de a inchide focul adaugam si sarea cu piperul dupa gust.
Cand s-a racit preparatul il punem in borcanele sau recipiente de plastic care se inchid bine si se pun la frigider,se consuma maxim 5 zile sau la congelator pentru maxim 4 saptamani in recipiente de plastic(nu sticla).
Se serveste ca aperitiv sau sos pentru paste reci(calde).
Va doresc "POFTA BUNA".
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii