autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

ZACUSCA MEA DE VINETE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 octombrie 2009

Ingrediente
10 kg vinete, 5 kg gogosari, 1 l ulei, 2 kg ceapa, 1 kg bulion, sare, piper boabe, 2 frunze dafin., Este foarte mult de lucru, avand in vedere ca se coc si se curata vinetele si gogosarul, apoi si pt curatul si macinatul cepei trebuie timp si rabdare. Dar pt cine adora gustul acestui preparat, merita tot efortul.

Dificultate: Redusa Timp: 8h

34 voturi

Mod de preparare

Vinetele se coc, se curata, se lasa la scurs, se toaca marunt, se pun deoparte.
Gogosarii se coc, se curata de pielita, se dau prin masina de carne, se pun deoparte.
Ceapa, se curata, se da prin masina de carne, se pune la calit intro oala mare cu 1 litru de ulei la foc mic. Se fierbe in ulei pana se inmoaie (cam 2 ore), se adauga gogosarul si vinetele coapte si tocate. Amestecam des in zacusca sa nu se prinda de oala, adaugam bulionul, piperul, frunzele de dafin. Fierbem zacusca de acum incolo inca 1 ora, dupa care se pune in borcane cu capac, bine spalate si sterilizate in cuptor. Tinem borcanele in paturi, la dunst uscat pana se racesc. Pt siguranta, se pot dunstuli in cuptor. Eu procedez asa: pun borcanele intro tava de prajitura mai inalta, pun apa in tava si intruduc tava cu borcanele in cuptor la foc potrivit, pana fierbe apa din tava. De acum, reduc focul mic si las la cuptor 30 minute. Se inchide focul si se lasa zacusca in cuptor pana se raceste, dupa care se scot borcanele se sterg frumos si se pun la pastrat in camara.
Din aceste cantitati, au rezultat 25 de borcane cu zacusca.
Daca ti-a placut reteta noastra "ZACUSCA MEA DE VINETE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2010

    Va multumesc mult pt comentarii, ma bucur ca ati incercat reteta, sunt fericita ca sunteti multumite de felul cum a iesit. Adelina, daca preferati picant, e delicioasa, eu intrun an, nu am gustat gogosarii, erau piscaciosi, zacusca a fost tare buna, dar nu a mancat-o copiii. Iti multumesc ca ai incercat reteta.

  • alina84mrc

    alina84mrc (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2010

    Arata foarte bine zacusca ta, sunt convinsa ca este si buna. Felicitari pentru rabdare si pentru ca ne-ai impartasit si noua reteta ta!

  • daniela, spania , 13 decembrie 2009

    Imi era dor sa mananc ceva cu gust de acasa,in general mancarea facuta ca acasa aici in Spania nu are acelasi gust,dar zacusca facuta cu reteta ta a fost minunata,copiilor mei si mie nea placut foarte mult,multumesc pentru reteta,sunt bucuroasa ca am gasit aceasta pagina.Felicitari Maria,ptr. reteta ai foarte mare rabdare de a explica si face (retetele).SARBATORI FERICITE LA TOTI VA DORESC

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Foarte bună! Ai multă răbdare,Mariela.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      ft buna zacusca ,ft frumos prezentata reteta!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Buna,buna.buna.............

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Arata grozav...Imi place la nebunie...

    • burdulea maria elena , 09 octombrie 2009

      Anul acesta a iesit tare gustoasa.S-a intamplat ca printre gogosari sa fie si piscaciosi si au dat preparatului un gust usor picant, nemaipomenit.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      buna tare

    • burdulea maria elena , 08 octombrie 2009

      Iuliana, e multa munca si da, e cantitate mare pt o familie mare. Te poftesc la mine la zacusca cu mare drag.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      Super,tare imi place zacusca si nu am voie.Mmmmmmmm

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Foarte buna,este o cantitate mare ,pentru toamna -iarna.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

8h

34 voturi

Ingrediente

  • 10 kg vinete
  • 5 kg gogosari
  • 1 l ulei
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg bulion
  • sare
  • piper boabe
  • 2 frunze dafin.
  • Este foarte mult de lucru
  • avand in vedere ca se coc si se curata vinetele si gogosarul
  • apoi si pt curatul si macinatul cepei trebuie timp si rabdare. Dar pt cine adora gustul acestui preparat
  • merita tot efortul.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Va multumesc mult pt comentarii, ma bucur ca ati incercat reteta, sunt fericita ca sunteti multumite de felul cum a iesit. Adelina, daca preferati picant, e delicioasa, eu intrun an, nu am gustat gogosarii, erau piscaciosi, zacusca a fost tare buna, dar nu a mancat-o copiii. Iti multumesc ca ai incercat reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Salata de gogonele(pentru iarna)