Zacuscă gustoasă

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie
Zacuscă gustoasă

Ingrediente

  • 10 kg vinete
  • 5 kg gogosari
  • 3 kg ardei gras
  • 3 kg ceapa
  • 1500 ml ulei
  • 1 l bulion
  • Piper, dafin

Mod de preparare

Vinetele se coc, se curăţă, se scurg, se toacă mărunt, se pun deoparte.

Gogoşarii şi ardeii se coc, se curăţă de pieliţă, se dau prin maşina de carne, se pun deoparte.

Secret: în jumătate din ulei se căleşte ceapa tocată mărunt(la foc mic), apoi se adaugă restul de ulei.

Se adauga gogoşarul, ardeiul gras şi vinetele coapte şi tocate

Amestecă des în zacuscă sa nu se prindă de cratiţă, adaugă bulionul, piperul, foile de dafin.

Fierbe zacusca cel puţin 1 oră dupa ce ai pus tot,potriveşte gustul, după care se pune in borcane cu capac, bine spălate şi sterilizate in cuptor.

Eu sterilizez în cuptor a doua zi, prima le pun în pături, ca pe bulion.

Dacă îţi place picantă, pune şi un ardei iute pe care îl scoţi apoi. de asemenea, daca o doreşti mai acrişoară, mai pune bulion. Eu am făcut o porţie mai acrişoară.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise