Zacusca de hribi

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Zacusca de hribi

Ingrediente

  • 4 kg hribi proaspeti
  • 2 kg ardei rosii
  • 2 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcovi
  • 500 ml suc de rosii
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • cimbru proaspat
  • 3 catei de usturoi
  • sare de mare neiodata
  • 1 l ulei

Mod de preparare

Hribii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Se scurg bine si se maruntesc in robotul de bucatarie sau masina de tocat. Ceapa tocata se pune la calit.

Se adauga legumele ramase maruntite prin robotul de bucatarie. Se lasa sa fiarba pana scade zeama lasata de ardei si rosii. Se adauga intre timp condimentele, sarea ,boabele de piper si foile de dafin. Adaugam apoi hribii dati prin masina si mai lasam sa fiarba in jur de 30 minute.

Cand este gata o luam de pe foc. Punem zacusca in borcane curate si sterilizate dupa care le capsam. Asezam borcanele intr-o cratita mai mare pe fundul careia am pus un prosop.

Turnam apa cam o treime din inaltimea borcanelor si lasam aproximativ 30 - 40 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Cand timpul a trecut, oprim focul si lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert. Dupa ce am terminat de sterilizat toata zacusca si cand borcanele sunt reci, se depoziteaza toate borcanele in camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise