Reteta de zacusca de ghebe. Cum de prepara zacusca de ghebe reteta pas cu pas.
Mod de preparare reteta de zacusca de ghebe.
Ceapa, ardeii si mocovul se curata, se spala si se taie in fasii.
Ghebele se curata de impuritati, se spala bine in 4-5 ape si se pun la fiert 10 minute in apa clocotita.
Jumatate din cantitatea de ulei se pune la incins intr o craticioara. Cand sa incins se trag putin ardeii si ceapa cat sa se inmoaie. Se lasa sa se raceasca putin si impreuna cu ghebele si cu morcovii se dau prin masina de tocat carne sau prin robot.
Se pun toate intr o oala care se poate baga la cuptor, se adauga restul de ulei, pasta de tomate, se asezoneaza cu sare, piper boabe si dafin, se amesteca bine si se da la cuptor cca 2h si 30 minute, amestecand din cand in cand.
Zacusca de ghebe se pune fierbinte in borcane de sticla care se sigileaza bine. Acestea se aseaza in tava de cuptor distantate, sa nu atinga intre ele, cu putina apa.
Se lasa sa fiarba 40-45 minute.
Cand sunt gata se lasa in cuptor 1h sa se raceasca putin dupa care se scot si se invelesc cu o patura pana se racesc bine.
Depozitam zacusca de ghebe intr--un loc uscat si racoros. Spor la preparat zacusca de ghebe!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii