Pentru aceasta reteta de zacusca nu se coace nici o leguma.Ceapa se taie marunt si se topeste in 200 ml.ulei.Vinetele se spala,se dau prin razatoarea cu ochiuri mari,se adauga 4 linguri de sare si se lasa 30 de minute.Amestecam din cand in cand pentru a fi bine cuprinse cu sare.Dupa ce au trecut cele 30 de minute,se trec sub jet de apa si se storc.Gogosarii si ardei se curata de cotoare si seminte,apoi se taie fasii.Fasolea se spala apoi se pune in apa.Se da un singur clocot dupa care apa se arunca,apoi se clatesc cu apa rece.Cand ceapa devine translucida,se adauga bulionul si apa sau sucul de rosii.Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.se adauga legumele si restul de uleiSe fiarbe la foc mic aproximativ o ora avand grija sa amestecam din cand in cand usor pentru a nu se terciui legumele.Boabele de fasole trebuie sa bine fierte fara a se sfarama.cand deasupra se aduna uleiul este semn ca zacusca este fiarta.
Se pune in borcane si se sterilizeaza in functie de capacitatea borcanelor(20 de minute pentru borcane de 400 de grame si 40 de minute pentru borcane de 800 de grame.Poate fi servita atat ca aperitiv ca si ca fel de mancare.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii