Zacusca de fasole boabe

Reteta de zacusca de fasole boabe. Zacusca de fasole boabe reteta pas cu pas. Cea mai simpla reteta de zacusca de fasole boabe. Retete de zacusca de fasole boabe. Retete de zacusca.

Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Zacusca de fasole boabe

Ingrediente

  • 600 g fasole boabe
  • 1 kg de ceapa
  • 1 kg de morcovi
  • 2,5 kg de ardei kapia rosii (sau gogosari)
  • 1,5 l suc de rosii
  • 400 ml ulei
  • 3-4 foi de dafin
  • sare
  • 1 lingurita rasa de piper boabe

Mod de preparare

Reteta de zacusca de fasole boabe o am de la mama si o prepar in fiecare an. Este o reteta simpla si usoara, cu un rezultat grozav.

Cu ateva ore inainte de a ne apuca de zacusca, alegem fasolea, o spalam si o punem la inmuiat in apa rece. Cand s-a hidratat, am pus-o intr-uo oala sub presiune si am fiert-o in jur de 35 de minute. Apoi am pus-o intr-o sita sa se scurga bine de lchid.

Apoi coacem ardeii sau gosgosarii, ii curatam de coaja, cotoare si seminte, apoi ii dam prin blender sau prin masina de tocat carne.

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Morcovii spalati si curatati ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

In vasul in care vom face zacusca incingem uleiul si punem ceapa tocata, morcovii rasi si calim la foc mediu pana cand acestea se inmoaie.

Am adaugat ardeii copti si, dupa ce a dat iar in clocot, am adaugat sucul de rosii (am folosit un suc mai gros, tip passata), sare, boabe de piper si foi de dafin.

Am fiert in jur de 20 de minute, apoi am adaugat fasolea bine fiarta. Eu o pun boabele intregi, pentru ca, in timpul fierberii, majoritatea se vor desface.

Am fiert zacusca de fasole pana cand a mai scazut ( in jur de 20 de minute), amestecand continuu, sa nu se lipeasca de fundul vasului.

Apoi am transferat zacusca fierbinte in borcane sterilizate si am infiletat capacele. Le-am pus intr-o oala, pe fundul careia am asezat prosopele de bucatarie si le-am fiert inca vreo 25 de minute, din momentul in care a dat primul clocot. Le-am lasat acolo la racit pana a doua zi.

Apoi le-am etichetat si le-am asezat frumos in camara.

Incercati si voi aceasta reteta de zacusca de fasole boabe, va asigur ca este delicioasa. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise