Fasolea o punem cu o seara inainte in apa rece. A doua zi o punem la fiert in apa cu sare. In acest timp ne ocupam de restul de ingrediente.
Curatam ceapa si o tocam. Punem intr-o cratita uleiul si calim ceapa cu un pic de sare pana aceasta se inmoaie.
Gogosarii ii curatam de samburi, ii spalam apoi ii tocam si ii calim si pe acestia cu ceapa. Dupa ce am terminat de calit ceapa si gogosarii adaugam si fasolea fiarta, piperul macinat si foile de dafin lasand sa fiarba impreuna inca circa 30 minute (timp in care vom amesteca mereu), dupa care adaugam bulionul si sare daca mai e nevoie. Bulion putem adauga mai mult daca vrem ca zacusca sa fie mai acrisoara.
Dupa ce am adaugat si bulionul lasam totul pe foc pentru inca aproximativ 30 minute . Adaugam 1 lingura salicil (sau praf conservant ) amestecam pana se dizolva , asezam zacusca in borcanase si le dam la dunst uscat pana a doua zi .
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii