Zacusca de fasole

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Zacusca de fasole

Ingrediente

  • 1 kg fasole alba boabe
  • 1 kg ceapa alba
  • 1 l ulei
  • 2 kg gogosar
  • 1 kg suc concentrat de rosii sau 2 l suc proaspat stors
  • sare dupa gust
  • piper boabe

Mod de preparare

Se fierbe fasolea foarte bine . Eu am lasat-o cu o seara inainte in apa pentru a se inmuia si am fiert-o a doua zi , de dimineata . Ceapa si gogosarul se spala , se curata si se trec prin masina de tocat carne prin sita medie sau mica apoi se dinstuie impreuna in ulei . Cand se inmoaie bine , se adauga fasolea si bulionul si se fierb pana la consistenta dorita ( circa 1 ora si 30 minute ) . Inainte de a fi gata, se pune piperul boabe , se potriveste de sare si se mai fierbe circa 10 minute . Oprim focul si punem compozitia fierbinte in borcane apoi le sterilizam in cuptor pentru 20 minute . Scoatem borcanele si le punem intre paturi pana la racirea completa .

Daca nu vreti sa sterilizati borcanele , puteti pune aspirina pe post de conservant dar atunci nu mai este 100 % naturala .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise