Se curata dovleacul de coaja si se da pe razatoare pe partea mare.
Curatam morcovul ,pe care il radem si il punem peste dovleac.
Curatam ceapa ,o tocam mai mare nu prea marunt ,pentru ca se v-a topi in timpul pregatiri.
Rosile le curatam de coaja si le dam la fel ca si dovleacul si morcovul pe razatoare (asta in cazul in care nu avem un robot de bucatarie pentru a ne usura munca).
Punem rosile la fiert intr-o craticiara cu putin ulei, sarea si zaharul. Le fierbem pana prinde o culoare rosie lucioasa si devin de consistenta unui khetchup.
Coacem ardei ,ii punem pentru 5-10 minute intr-o cratita ,pudrati cu sare si acoperiti cu un capac.Asta ne v-a ajuta si usura la curatatul lor. Dupa ce i-am curatat de coaja si de semintele din interior ,ii tocam si ii v-om lasa de o parte pana le vine randul pentru a fi bagati in zacusca.
Acestea fiind pregatite incepem prepararea.
Intr-o cratita teflonata sau un ceaunel mai maricel punem uleiul ,ceapa ,dovleacul si morcovul.Dovleacul lasa multa apa in timpul caliri legumelor.Asta ne v-a ajuta la fierberea morcovului. Potrivim focul spre mijlociu ,timp in care avem grija sa amestecam legumele regulat pentru a nu se afuma zacusca.Dupa aproximativ o ora apa lasata de dovleac incepe sa se evapore .Acum este momentul sa punem ardei copti.Lasam sa fiarba impreuna aproximativ 15-20 de minute . Punem si sosul de rosi ,potrivim de gust ,poate mai este nevoie de sare , punem si piperul si tinem zacusca pe foc mic pana incepe sa iasa uleiul deasupra.
Avem borcanele curate, uscate si cu grija pentru a nu ne arde punem cu o lingura mare sau un polonic zacusca in borcane.Le introducem la cuptor ,asezate pe o tava ,timp de 30 de minute la 160 de grade . Oprim cuptorul, lasand acolo zacusca peste noapte . A doua zi scoatem borcanele cu zacusca din cuptor le stergem cu un servet ,le etichetam si le asezam frumos in camara,pentru a le consuma in zilele geroase de iarna.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii