ZACUSCA CU MASLINE (IARNA)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,5 kg ceapa
  • 400 ml ulei
  • 2 kg ardei gras
  • 2 kg gogosari
  • 2 l suc de rosii
  • 250 gr masline
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Taiati fidelute 1,5 kg ceapa, caliti-o in 400ml ulei. Cand aceasta devine usor sticloasa, adaugati 2 kg ardei gras si 2 kg gogosari, pe care in prealabil i-ati copt, i-ati curatat si i-ati rupt fasii mici. Lasati totul sa clocoteasca bine, adaugand si 2l de suc de rosii mai legat. Potriviti dupa gust de piper si sare si adaugati 250g masline si lasati zacusca sa fiarba incet in cuptor. Cand uleiul se ridica deasupra si legumele sunt bine fierte(incat se topesc) opriti focul. Puneti zacusca in borcane mici, fierbinti pe care le lasati in cuptorul cald 30 min. Legati cu celofan si puneti zacusca la loc racoros.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise