Spala ghebele in mai multe ape, curata-le de coditele mai batrane si apoi opareste-le cinci minute. Coace ardeiul gras, curata-l de pielita si seminte si toaca peste el 3 catei de usturoi, in solzisori fini. Coace apoi ceapa cu putina sare si un strop de ulei Unisol in cuptor, la foc domolit, pana se inmoaie bine. Pune si o caciulie mare de usturoi in cuptor si tine-o acolo pana se inmoaie si ea, iar cateii pot fi scosi din teci cu usurinta.
Toaca ciupercile oparite cu grija, sa ramană bucati mari, si adauga vinetele coapte, tocate grosier. Pune ceapa, usturoiul copt si usturoiul crud intr-o cratita cu trei linguri de ulei Unisol si adauga ardeiul tocat si condimentele.
Amesteca bine si adauga ciupercile si patrunjelul. Dupa un sfert de ceas, pune si vinetele tocate si amesteca din nou.
Dupa alt sfert de ceas (pe foc mic), adauga bulionul si mai tine pe foc mic vreo 20 de minute.
Pune zacusca in borcane sterile, toarna peste ea o pelicula subtire de ulei Unisol si pune capacele. Tine peste noapte borcanele in prosoape fierbinti, sub o patura, si pastreaza-le apoi într-un loc uscat si racoros, ferit de lumina.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii