Vinetele se coc, se curata si se lasa la scurs o zi.
Gogosarii se spala, se curata de seminte si se toaca la robotul de bucatarie sau la masina de tocat. Ceapa de asemenea se curata si se toaca marunt.
De preferat se foloseste un tuci sau o cratita in care sa nu se prinda de fund se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se caleste pana cand se ridica usor uleiul la suprafata apoi se adauga si ardeiul, foile de dafin si boabele de piper. Se amesteca des pana cand de asemenea se ridica uleiul deasupra. Se adauga apoi si vinetele tocate marunt si se amesteca des pana cand de asemenea iese uleiul deasupra. Adaugam si pasta de tomate si mai lasam sa fiarba. Asezonam cu sare dupa gust si e gata cand incepe sa iasa uleiul deasupra.
Se opreste focul si se pune imediat in borcane curate si uscate si se pun capacele. Se strang foarte bine si se pun intr-o patura ca sa stea la cald. Se lasa asa vreo 2-3 zile pana se racesc in voie. Asa se videaza foarte bine.
Delicioasa!
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasaPlacinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasaSe spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Supa de toamna cu linte si oua de prepelitaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii