Winter cake

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Winter cake

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 250g zahar
  • 50ml ulei
  • 100 g faina
  • jumatate de plic praf de copt
  • Ingrediente sirop:
  • 4 linguri de zahar
  • 250ml apa
  • esenta de rom
  • Ingrediente crema de vanilie:
  • un plic creme ole de vanilie
  • 200ml frisca lichida
  • 200ml lapte
  • 3 banane
  • bilute de ciocolata (50-100g)
  • Decor:
  • 300g ciocolata alba
  • 100ml frisca lichida
  • piscoturi
  • un pachet foi piscot pentru prajitura cu cacao
  • 100g cocos

Mod de preparare

La multi ani pentru mamica mea, eroina cu 2 printese si un rege !

Prin legamantul ei etern cu tatal meu, mi-a fost data una dintre cele mai frumoase binecuvantari: parinti iubitori si fericiti :). Mama,care se gandeste intotdeuna la noi,zi si noapte,care ne iubeste intr-un mod pur si care intotdeauna intelege ce spun fetele ei fara ca macar sa rostim un cuvant...Ea este exemplul meu in dragoste, tarie si sacrificiu ! Ne-a oferit delicatetea si atentia ei,renuntand la tot ce are ca noi sa avem totul...un tot unitar si invaluit de binecuvantari!

Noi 3,fetele si sotul ei,o iubim,o imbratisam si ii inaltam rugaciuni catre Creatorul ei :)

P.S. Chiar daca maine,1 Decembrie,este ziua mamei mele,noi deja ne delectam cu o felie de tort delicios de vanilie cu banane ♥.

Blatul:Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile pana obtinem o spuma tare si adaugam zaharul ,continuand mixarea pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Separat,amestecam galbenusurile cu uleiul si il adaugam peste albusuri.Adaugam si faina cu praful de copt si punem blatul la cuptor,intr-o tava cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt,pana cand trece testul cu scobitoarea (dureaza aprox. 25-30 minute). Dupa ce s-a copt il lasam la racit,apoi il taiem in 3.

Siropul:Pregatim si siropul care dupa cum v-am mai spus,ma copleseste ,asadar nu e nevoie de inlocuire deocamdata:P. Punem doua linguri de zahar la caramelizat.Apoi adaugam apa. In continuare,punem restul de zahar si esenta de rom si mai lasam 2-3 minute pe foc,apoi il lasam la racit.

Crema:Nu ma impacam deloc cu cremele la plic insa aceasta chiar merita timpul liber economisit,promit. Mixam laptele,frisca lichida si continului plicului pana cand crema se ingroasa,ca o budinca.

Asamblare:Acum incepe distractia !:)) In tava cu peretii detasabili punem primul blat pe care il insiropam bine.Taiem bananele feliute subtiri.

Intindem peste primul blat, jumatate din crema,punem in cerc jumatate din feliile de banane si punem si bilutele de ciocolata. Punem si al doilea blat,repetand aceiasi pasi cu siropul,crema,bananele si bilutele de ciocolata.Punem peste si ultimul blat pe care il insiropam mai putin si lasam tortul la frigider 2 ore.

Topim ciocolata alba si frisca lichida pe baie de aburi. Dupa ce s-a racit putin,punem ciocolata peste tort,lasand-o sa curga putin pe margini,apoi presaram cocos.Lasam tortul la frigider pana cand ciocolata s-a intarit.

Intre timp,pregatim casuta draguta! Taiem din foile piscot pentru prajituri 4 patratele de aprox. 7 cm. Le intepam fiecare cu o scobitoare. Pe un perete al casutei,cel din fata,desenam 2 geamuri si o usa.Taiem si 2 dreptunghuri pentru acoperis,in functie de cat de lata este casa.Scoatem tortul si infigem in tort patratelele pentru peretii casei.In mijlocul casutei punem 2 bete de frigarui mai inalte decat peretii,care v-or sustine acoperisul. Turnam ciocolata topita pe acoperis si presaram cocos.

Garduletul casei il facem din capetele piscoturilor inmuiate in siropul ramas de la tort, pe care le infigem intr-o jumatate de scobitoare apoi strapungem cu ele tortul. Punem 3 crengute de bradulet in jurul casei,ca na,proprietarii sunt si gospodari :)). Mai presaram nuca de cocos la nevoie si lasam tortul la frigider peste noapte.Dimineata sigur va fi plina de rasfat :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise