De ziua mea nu stiam ce sa fac de mancare, voiam sa fac altceva decat de obicei si atunci am incropit aceste aperitive care va asigur ca sunt delicioase, spun asta pentru ca s-au "evaporat" in scurt timp dupa ce le-am pus pe masa.
Deci prima data pregatim vol-au-vent care se fac asa: Intindem aluatul foietaj pe masa de lucru si ne luam doua pahare unul cu gura mare de vin si altul cu gura mai mica, nu trebuie sa fie diferenta mare intre ele ci doar de max 1 cm. Prima data taiem tot aluatul in cercuri cu paharul mare apoi numarul de cercuri rezultate il impartim la 3. O treime o asezam in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou apoi se inteapa cu o scobitoare ca sa nu se umfle, celelalte cercuri se decupeaza cu paharul mai mic si bordurile rezultate se ung cu ou si se lipesc cate doua apoi se pun peste cercurile din tava. Trebuie sa rezulte un fel de cosulete cu bordul mai inalt si scobite in mijloc. Dupa ce le-ati terminat de montat dati tava la cuptorul incins 200° C 10-15 minute pana le vedeti ca s-au umflat si sunt rumene, pregatiti apoi alta tava si tot asa pana terminati toata coca, eu am framantat, intins si taiat toate resturile de aluat pana le-am terminat; puteti tine cercurile din aluatul original numai pentru borduri ca trebuie sa se umfle si din aluatul de resturi framantat si intins puteti face funduri care oricum nu trebuie sa se umfle.
Acum sa facem umpluturile.
Pentru pasta de ton: Scurgem foarte bine tonul de ulei, il punem in blender impreuna cu untul si mixam bine pana devine cremos; adaugam apoi 2-3 linguri de maioneza si daca vrem si putina lamaie, mai mixam un pic si cand e totul omogen punem pasta intr-un sac sprit si umplem o treime din cosulete.
Pentru creveti: Crevetii trebuiesc lasati la decongelat, in frigider intr-o sita cu o zi inainte de a fi utilizati. Daca sunt prefierti sa utilizeaza asa cum sunt dupa decongelare daca nu sunt prefierti necesita, dupa decongelare, o fierbere de max 1-2 minute in apa clocotita cu sare.
Dupa ce am pregatit crevetii pregatim sosul coktail astfel: intr -un castron punem 300gr maioneza si kechup amestecand usor apoi cateva lingurite de sos Worchestershire dupa gust daca ne place puten pune si putina lamaie.Cand sosul este gata amestecam crevetii si cu o lingura umplem alta treime din cosulete.
Pentru salata de surimi: Taiem surimi decongelati (care au fost decongelati ca si crevetii 24 ore in frigider), in bucati de marimea 1,5 cm si ii punem intr-un castron, taiem apoi fin castravetii si ouale fierte si le punem peste surimi.
Punem putina sare si piper si amestecam, adaugam maioneza cat credem ca este de ajuns ca sa fie omogene si dupa gustul fiecaruia. Umplem restul de cosulete.
In 2-3 tavi punem cosulete amestecate cateva cu ton cateva cu creveti si cateva cu surimi. Arata atat de bine ca nu mai au nevoie de alt decor, doar pe cele de ton in varful motului am pus bucatele mici de ardei rosu. Este o idee buna pentru masa de Craciun. Pofta buna va doresc!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii