Se taie pulpa felii potrivite,se sărează şi se piperează,se presară cimbrul şi apoi ulei de măsline.Se amestecă bine bucăţile de carne.Se toacă ceapa rondele,se aşează peste carne,într-un vas care va merge la cuptor.Se toarnă vinul deasupra,se acoperă vasul şi se pune la frigider(eu l-am pus o noapte).
A doua zi,sau peste câteva ore,se ia vasul cu carne,se adaugă căţeii de usturoi zdrobiţişi roşiile tăiate şi se pune la cuptor acoperit.
Lăsaţi la cuptor la foc mediu funcţie de cât este de "bătrână"carnea(se poate face şi cu mânzat,chiar şi cu vită).
Încercaţi carnea cu o furculiţă şi când constataţi că este făcută,adăugaţi ananasul rondele şi o linguriţă de miere.Mai lăsaţi în cuptor cca.10 minute.
Garnitura poate consta în cartofi fierţi în coajă,serviţi întregi cu o bucăţică de unt şi pătrunjel verde presărat peste sau,un rizotto,făcut simplu:orez fiert în apă cu sare sau Maggi,la care adăugaţi la sfârşit o bucăţică de unt,amestecaţi şi presăraţi pătrunjelul proaspă rupt.
Dacă puneţi vin roşu va schimba culoarea cărnii.Puteţi pune un vin alb sau rose ,sec.
A ieşit o friptură dulce-acrişoară,care n-are cum să nu vă placă.Încercaţi!
Bon appetit!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii