Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Timp pregatire
30 minute
Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Ingrediente

  • 3 linguri ulei vegetal
  • O ceapa rosie tocata marunt
  • 10 fire sparanghel taiate pe diagonala, 4 cm lungime, fara capete
  • 500g vita taiata bucatele nu foarte groase
  • Un ardei gras rosu taiat betisoare
  • 200g ciuperci taiate felii
  • 100g fasole verde
  • 2 lingurite cornstarch dizolvate in 3 linguri de apa/sau un agent de ingrosare, poate faina?
  • Sos:
  • 3 linguri sos soia
  • 1 lingurita ginger proaspat taiat cubulete (eu nu am pus pentru ca nu imi place)
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • O jumatate lingurita ulei de chili
  • Orez:
  • O cana de orez basmati
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 morcov ras
  • 50ml vin alb sec
  • 1 litru de supa de pui

Mod de preparare

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte.

Intr-o oala cu apa fierbinte, opariti fasolea verde pentru 10 minute, apoi adaugati in ultimele 2 minute sparanghelul. Scurgeti, clatiti cu apa rece, scurgeti iar si puneti deoparte.

Intr-o oala pregatiti orezul astfel:

Caliti ceapa intr-o lingura de ulei, adaugati morcovul si dupa ce acestea sunt moi, in jur de 2-3 minute, adaugati orezul, totul la foc mediu spre mic. Dupa ce orezul devine transparent, timp in care continuati sa amestecati, puneti vinul, iar dupa ce acesta este absorbit complet, incepeti sa punei supa de pui, cate un polonic pe rand. Amestecati sa nu se lipeasca.

Intr-o tigaie, puneti uleiul, lasati sa se incinga, adaugati ceapa rosie tocata marunt si dupa ce aceasta devine transparenta, adaugati vita, dati focul mare, presarati putina sare si lasati sa se absoarba tot lichidul. Rumeniti pe ambele parti. Adaugati ciupercile si ardeiul gras, lasati sa se coloreze, 2 minute.Adaugati cornstarch si sosul de ceapa verde si amestecati bine pana incepe sa se ingroase, 1 minut.

Intr-o alta tigaie, puneti o lingura de ulei de masline, caliti bine sparanghelul si fasolea pana se rumenesc apoi puneti in tigaia cu carnea de vita, amestecati 1 minut si serviti fierbinte cu orezul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise