Se curata visinele de codite, se spala in mai multe ape si apoi se scot samburii.Visinile curatate,se pun intr-o cratita mare sau o oala ce avem disponibil.Punem zaharul si cele doua pliculete de conservant peste ele si mestecam in ele incet cu mana pentru a nu le rupe.Facem aceasta operatie de cateva ori, deoarece le vom lasa cel putin 24 de ore timp in care ele isi vor lasa zeama si zaharul se va topi.Se pune si un baton de vanilie taiat sau faramitat,pentru a-si lasa aroma.A doua zi facem aceeasi operatie si mestecam de cate ori este nevoie ca sa se dizolve zaharul.Visinile isi vor lasa destul sirop.Din cele 6 kg de visine mi-au iesit 4 sticle de 1 kg cu visine si sirop,un borcan mai mic de visine cu sirop si 2 sticle de 1 kg cu sirop rezultat din toata compozitia.Iarna putem sa facem prajitura cu visine, tort cu visine,sau budinca de visine.Sucul se poate bea, sau se poate pune la torturi pentru insiroparea blatului. Pofta buna la prajituri,torturi,sau budinci cu visine !!!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii