Cum se prepară vișinata
Cum se prepară vișinata
Spalam visinele coapte si sanatoase (curatate de codite si frunze), apoi le lasam sa se usuce. Le punem intr-o damingeana de sticla in starturi alternative de visine si zahar, astfel incat stratul de zahar final sa fie mai mare. Punem dopul si lasam sa macereze aproximativ o saptamana, pana se topeste zaharul. Intre timp, noi mai scuturam damingeana, pentru ca fructele sa se amestece cu zaharul si astfel, grabim topirea zaharului. Daca nu aveti damingeana puteti preapara in borcane mari pe care le inchideti ermetic.
Punem apoi alcoolul (sau vodca) si o pastram la loc racoros si intunecat pentru aproximativ o luna. Din cand in cand mai scuturam damingeana pentru a se amesteca cat mai bine ingredientele. Cand este gata, turnam visinata in sticle, astfel incat sa nu tulburam continutul. Visinele ramase le putem folosi la prajituri sau sosuri.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii