Cum se prepară vișinata
Se aleg visine bine coapte, se spala, se scurg si se pun intr-o damigeana, in straturi alternative cu zahar, avand grija ca ultimul strat sa fie de zahar.
Se leaga damigeana la gura cu un tifon impaturit in mai multe straturi si se pune la soare (balcon sau cerdac), pentru macerare, timp de cca 4 saptamini.
Cind s-au macerat bine visinele, formindu-se siropul, se adauga votca si se amesteca compozitia. Se astupa damigeana cu dop de pluta si se lasa la macerat timp de 2 - 3 saptamini, dupa care se strecoara si se pune in sticle.
La servire, se pot adauga in paharele si citeva visine.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosReteta de mucenici muntenesti. Cum faci acasa reteta de mucenici muntenesti.
Mucenici muntenestiRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii