"Sonhos" li se zice in Brazilia... sunt gogosi tipici bucãtãriei portugheze.
Se gãsesc in toate patiseriile cu numele de "Bolas de Berlim" si pot fi umplute de obicei cu cremã de fructe rosii, creme pasteleiro (un fel de budincã) sau simpli...
Sunt un deliciu pe plajã!
De ziua tuturor sfiintlor gãtim cu dovleac :)
1)Dovleacul se fierbe in apã cu sare si un baton de scortisoarã.Scurge bine si redu la piuré.
2)Amestecã drojdia cu laptele si adaugã celelalte ingrediente, exceptând fãina.
Amestecã totul bine, si adaugã fãina.Lasã la crescut in loc cald pânã dubleazã volumul.
2)Ia cu lingura din aluat si prãjeste "sonhos" in uleiul fierbinte.
Lasã la scurs, si incã calde se trec prin amestec de zahãr cu scortisoarã pudrã.
Poftã bunã!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii