Vise de dovleac (Sonhos* de Abóbora)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Vise de dovleac (Sonhos* de Abóbora)

Ingrediente

  • 30 gr. drojdie proaspãtã
  • 0,5 dl lapte cãldut
  • 500 gr. piure de dovleac*
  • 1 ou
  • 1 lingurã vin de Porto
  • sucul de la jumãtate de portocalã
  • 80 gr. zahãr
  • 200 gr. fãinã
  • ulei pt. prãjit
  • zahãr si scortisoarã pudrã

Mod de preparare

"Sonhos" li se zice in Brazilia... sunt gogosi tipici bucãtãriei portugheze.

Se gãsesc in toate patiseriile cu numele de "Bolas de Berlim" si pot fi umplute de obicei cu cremã de fructe rosii, creme pasteleiro (un fel de budincã) sau simpli...

Sunt un deliciu pe plajã!

De ziua tuturor sfiintlor gãtim cu dovleac :)

1)Dovleacul se fierbe in apã cu sare si un baton de scortisoarã.Scurge bine si redu la piuré.

2)Amestecã drojdia cu laptele si adaugã celelalte ingrediente, exceptând fãina.

Amestecã totul bine, si adaugã fãina.Lasã la crescut in loc cald pânã dubleazã volumul.

2)Ia cu lingura din aluat si prãjeste "sonhos" in uleiul fierbinte.

Lasã la scurs, si incã calde se trec prin amestec de zahãr cu scortisoarã pudrã.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise